Завантаження ...
banner

Куди витратити 700 тисяч коштів громади - купити металеве «щось»

Проблем у Ніжині багато. Стан доріг, тротуарів, бродячі собаки, для яких немає притулку, становище лікарні, нестача лікарів, іт.д. Говорити про це можна довго

Проблем у Ніжині багато. Стан доріг, тротуарів, бродячі собаки, для яких немає притулку, становище лікарні, нестача лікарів, іт.д. Говорити про це можна довго. При пошуку причини, найпопулярніша відповідь, яку повторюють місцеві очільники - немає грошей. 

Але періодично проводяться закупівлі товарів та послуг, які м’яко кажути виглядають дивно. Наприклад, купівля ялинки за 353 тисяч, що було здійснено наприкінці 2017 року, або недешеві склянні зупинки, що не витримують вандалізму.

Нещодавно через систему ProZorro відбувся цікавий аукціон. Замовником виступило управління житлово-комунального господарства та будівництва Ніжинської міської ради. Предметом закупівлі був багатогранник (восьмикутник, октаедер) зі світлодинамічним обладнанням. Розмір цього чуда інженерної думки має бути 1,95 м на 2,12 м. Матеріал нержавіюча сталь, покриття - лак, поверх якого має бути візерунок. Встановити його планується на площі Франка.

Детальніше візерунки можна переглянути на малюнках нижче. А найцікавіший момент тендеру, це ціна октаедра. Вона очікувалась на рівні 800 тисяч, але в результаті остаточна пропозиція склала "лише" 700 тисяч. Щоправда пропозиція цього учасника була відхилена через невідповідність тендерної пропозиції умовам тендерної документації. На даний момент, очікується рішення по учаснику, який запропонував зробити октаедер за 740 тисяч гривень.

Аукціон, до речі, вже відбувся. На даний момент триває процедура кваліфікації переможця. Детальніше можна переглянути за посиланням.

P.S Скоро весна, чекаємо розповідей влади про те, що на якісний ремон всіх доріг не вистачає коштів. Головне щоб їх вистачило на октаедер.
 



Ярослав Дигал

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: