Завантаження ...
banner
banner

Не вистачило одного голосу: політичний піар у ніжинських школах знову не заборонили

27 лютого на засіданні 52 сесії Ніжинської міської ради вже вдруге за цей рік розглянули проект рішення "Про недопущення політичної діяльності та політичної агітації в дошкільних, загальноосвітніх навчальних

агітація, школи, депутати

27 лютого на засіданні 52 сесії Ніжинської міської ради вже вдруге за цей рік розглянули проект рішення "Про недопущення політичної діяльності та політичної агітації в дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах міста Ніжина, на спортивних та дитячих майданчиках на території Ніжинської міської об'єднаної територіальної громади".


Цього разу обійшлося без тривалих обговорень, а майже одразу перейшли до голосування. "За" було 18 депутатів - для прийняття рішення не вистачило одного голосу...

Нагадаємо, що даний проект рішення  перегукується з  Законом України "Про освіту", а саме статтею 31. Так, згідно Закону політичні партії (об’єднання) не мають права втручатися в освітню діяльність закладів освіти. У закладах освіти забороняється створення осередків політичних партій та функціонування будь-яких політичних об’єднань. 

Але проект міської ради деталізував заборону агітації у школах Ніжина. Зокрема, пропонувалося заборонити здійснення політичної агітації та просування персонального політичного брендінгу в будь-якій формі у в дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах міста Ніжина, на спортивних та дитячих майданчиках.

Результати голосування можна переглянути в даному документі (проект рішення №38).
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: