Завантаження ...
banner

Перша гроза і град у Ніжині. Фото

Сьогодні, 11 березня, у Ніжині очікувався невеликий дощ та пориви вітру. Проте погода піднесла справжній сюрприз у вигляді грози та граду! Така рання гроза буває нечасто, на цей випадок існують народні прикмети

Сьогодні, 11 березня, у Ніжині очікувався невеликий дощ та пориви вітру. Проте погода піднесла справжній сюрприз у вигляді грози та граду! Після дощу навіть визирнула веселка. Така рання гроза буває нечасто, на цей випадок існують народні прикмети.

Більшість народних спостережень за погодою сходяться на тому, що грім і блискавки на початку березня вірна ознака похолодання і в цілому – холодної весни.

10 березня церква вшановує Константинопольського патріарха Тарасія. Якщо на Тарасія гряне грім – чекай похолодання.

По темі: На Чернігівщині оголошено штормове попередження

А ось така народна прикмета: Якщо в якийсь із днів березня вибухне повноцінна гроза, то скоро настануть холоди, а рік в цілому буде прохолодним, але на врожаї це ніяк негативно не позначиться.

Найчастіше березневий грім служив вірним прогнозом на інші весняні місяці. Грізний гуркіт попереджав, що ще рано знімати зимовий одяг і передчувати погожі дні, адже зимові холоди не поспішають відступати і звільняти місце відлиги.

Коли за вікном гриміла перша в цьому сезоні гроза, то знаючі люди дивилися на гілки дерев. Якщо до цього моменту бруньки на них ще не набрякли, то в майбутньому не варто розраховувати на багатий врожай зерна, овочів і фруктів.



Фото: Ольга Скороход









Фото Володимира Орла



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: