Завантаження ...
banner
banner

«Ніжинську поштову станцію» мають реконструювати приблизно за 17 мільйонів

«Ніжинська поштова станція» – унікальний для України музейний заклад. Тут можна дізнатися про розвиток поштової справи як на Чернігівщині, так і в країні загалом. Наразі є однією з найпопулярніших локацій для туристів у Ніжині

Поштова станція, реставрація, музей

«Ніжинська поштова станція» – унікальний для України музейний заклад. Тут можна дізнатися про розвиток поштової справи як на Чернігівщині, так і в країні загалом. Наразі є однією з найпопулярніших локацій для туристів у Ніжині. 

Сьогодні триває процес реконструкції закладу. Точніше – підготовка до початку реконструкції, як повідомив директор музею Геннадій Дудченко: 

«Наразі реконструкція не відбувається. Наразі йдеться про проект реконструкції. Десь два-три роки тому Ніжинська міська рада замовила проектно-кошторисну документацію на реставрацію та прилаштування нашого архітектурного комплексу. Комплекс унікальний, аналогів навіть у колишньому Радянському Союзі немає. Наш комплекс, а це кінець XVIII століття, зберігся майже в повному вигляді. Із колишніх шести будівель не дійшла до нашого часу тільки одна. Решта є, але, на жаль, у такому стані, що не дозволяє їх використовувати. Відповідно, ми замовили проектно-кошторисну документацію на реставрацію всього цього комплексу», – розповідає керівник музею. 

За його словами, приблизно чотири місяці тому документація щодо реставрації пройшла експертизу. Зараз шукають кошти. Приблизна сума на реконструкцію, яку обговорювали ще півроку тому, становила приблизно 17 мільйонів гривень. Таких грошей у міста, як пояснює Геннадій Дудченко, немає. Тому намагатимуться залучити їх через Державний фонд регіонального розвитку. 

«Ми відповідний пакет документів подали у належні строки, в лютому. На ДФРР. Яке рішення буде там – не знаю. Чекаю закінчення конкурсу проектів. Якщо ми проходимо цей конкурс, то все залежатиме від процедури та порядку фінансування. Вона непроста, адже досить великий обсяг робіт», – повідомив директор «Ніжинської поштової станції».

Джерело: Чeline 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: