Завантаження ...
banner

На Ніжинщині припинили незаконну діяльність пункту прийому металобрухту

За процесуального керівництва Ніжинської місцевої прокуратури, слідчими Ніжинського відділу поліції припинено незаконну діяльність пункту прийому брухту чорних металів на території Ніжинського району

пункт металобрухту, Ніжинська прокуратура

За процесуального керівництва Ніжинської місцевої прокуратури, слідчими Ніжинського відділу поліції припинено незаконну діяльність пункту прийому брухту чорних металів на території Ніжинського району. 

У ході розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 213 КК України (здійснення прийому брухту чорних металів фізичною особою) встановлено, що 50 річний мешканець одного із сіл Ніжинського району  будучи фізичною особою та порушуючи Закон України «Про металобрухт», відповідно до якого операції з металобрухтом здійснюються лише спеціалізованими або спеціалізованими металургійними переробними підприємствами, а також їх приймальними пунктами, а збирання, заготівля, переробка та реалізація промислового металобрухту фізичними особами забороняється, у період з січня 2019 року здійснював прийом брухту чорних металів від населення за місцем свого проживання.   

Під час санкціонованого обшуку  виявлено та вилучено обладнання для прийому металобрухту та металобрухт загальною вагою 580 кг.

Наразі обвинувальний акт направлено до Ніжинського міськрайонного суду для розгляду та призначено підготовче судове засідання. 

За інформацію прокурора Ніжинської місцевої прокуратури Т. Кузьменко 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: