Завантаження ...
banner

Гостре і нагальне питання щодо "НіжинТеплоМереж": дискусія і результати

53 сесію Ніжинської міської ради розпочали з дискусії стосовно ТОВ "НіжинТепло Мережі", а саме високі тарифи на опалення і борги підприємства, які продовжують збільшуватися.

ТОВ

53 сесію Ніжинської міської ради розпочали з дискусії стосовно ТОВ "НіжинТеплоМережі", а саме високі тарифи на опалення і борги підприємства, які продовжують збільшуватися. Депутати від різних фракцій надали різні пропозиції щодо вирішення цього питання. Найрадикальніша пропозиція - розірвати договір з ТОВ "НіжинТеплоМережі". Та, як було зазначено, перед тим, як розірвати договір потрібно знайти альтернативу і заміну, бо є загроза на наступний опалювальний період залишитесь без теплопостачальника.

Це питання у Ніжинській міській раді розглядають вже декілька років. Як зазначив Дмитро Тимошик, постійно відкладали на потім і всеодно повернулись до того з чого починали.

Всі погодились, що проведення аудиту підприємства вкрай необхідне. Зазначимо, за словами деяких депутатів, ніхто не може добитися від "НіжинТеплоМережі" фінансового звіту, а саме куди витрачаються кошти з інвестиційної програми.

На сесії також були присутні представники громади, яких хвилювало питання тарифів, адже все фінансове навантаження лягає на населення з яким люди іноді не справляються.




40 % ТОВ "НіжинТеплоМережі" знаходяться у комунальній власності. Тобто, у разі розірвання договору з товариством, Ніжинській міській раді і громаді міста залишаться борги підприємства, які, як зазначив представник НіжинТеплоМережі, складає 95 млн. гривень. 

ТОВ


Яке ж рішення?


На початку засідання сесії секретар міської ради Валерій Салогуб зачитав звернення до міського голови від партії «Батьківщина» з вимогою розірвати договір з ТОВ «НіжинТеплоМережі», аргументуючи це порушенням законодавства з боку підприємства.

Голова комісії з питань законності Олег Щербак звернувся з запитом до прокуратури, повідомивши про злочин з боку ТОВ «НіжинТеплоМереж». Цей злочин, на думку Щербака полягав у тому, що кошти у розмірі 7 мільйонів грн, виділені, на інвестиційну програму у 2018 році було частково використано не за призначенням, зокрема вони витрачалися на компенсації та борги.

Крім того, теплопостачальна компанія, як зазначив Щербак, відмовилось проводити аудит або іншу фінансову перевірку. В діях "Тепломереж", на його думку, вбачаються ознаки кримінального правопоршення, ст.356 Кримінального Кодексу (Самоправство).

Олег Щербак зазначив, що кошти, які були використані «Тепломережами» призвели до значних збитків, що суперечить інтересам громади. 

Як зазначив, Анатолій Лінник, єдиний і правильний вихід з ситуації яка склалась - це створення комунального підприємства. Але що робити з боргами?

Депутати міської ради зняли з порядку денного інвестицінй програму для ТОв "НіжинТеплоМережі", та погодили створення робочї групи для вивчення питання по теплопостачальному підприємству

Маємо велику надію, що така активізація захисту інтересів населення не стосується передвиборчої гонки, а дійсно допоможе Ніжину знайти альтернативи. В цьому має допомогти створення робочої групи, яке також погодили депутати.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: