Завантаження ...
banner
banner

Яка відповідальність передбачена за підпал сухої трави?

За інформацією від Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА протягом минулої доби в області зафіксували 39 випадків підпалу сухої трави

суха трава, пожежі, відповідальність

За інформацією від Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА протягом минулої доби в області зафіксували 39 випадків підпалу сухої трави.

Зокрема, біля села Березанка Ніжинського району на відкритій території 28 березня горіла суха трава на площі 3 га. А у Ніжині на вулиці Кармелюка на відкритій території пожежа охопила 1 га.

Патрульна поліція Чернігівської області нагадує, що за самовільне спалювання трави Кодекс України про адміністративні правопорушення передбачає штрафні санкції: від 170 до 340 грн. – громадянам, від 850 до 1900 грн. – посадовим особам. 

За ті ж самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, на громадян накладається штраф у сумі від 340 до 680 грн., на посадових осіб – від 1190 до 1700 гривень. А за нанесення особливо великих збитків передбачена кримінальна відповідальність. 

У разі виявлення підозрілих осіб, які можуть здійснювати підпал, телефонуйте за номером 102, у випадку пожежі — 101.

Будь свідомим громадянином — не пали сміття та траву!
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: