Завантаження ...
banner
banner

Підпал сухої трави і сміття стали для ніжинців нормою?

Важко знайти людину, якій би подобалось дихати димом від тліючого листя чи палаючого степу. З настанням перших теплих днів люди починають господарювати на городах, подвір’ях, прилеглих територіях

пожежі, благоустрій, поліція

Важко знайти людину, якій би подобалось дихати димом від тліючого листя чи палаючого поля.

З настанням перших теплих днів люди починають господарювати на городах, подвір’ях, прилеглих територіях. І на жаль, часто таке прибирання завершується спалюванням залишків листя, сухої трави, і часто – навіть різного сміття. В такому випадку добрі наміри при наведенні чистоти і порядку можуть мати згубні наслідки для довкілля і здоров’я людей. 

Якщо ви бачите, як несвідомі громадяни палять листя, гілки, суху траву ті інше сміття то ви можете, керуючись статтею 50 Конституції України, яка гарантує кожному безпечне для життя і здоров’я довкілля, на законних правах боротися із паліями. Спалюючи сміття та суху рослинність громадяни порушують Закони України «Про охорону атмосферного повітря», «Про рослинний світ», «Про тваринний світ» і передбачають відповідальність у вигляді штрафу: для фізичних осіб — від 340 до 1360 грн., для на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності — від 850 до 1700 грн.

пожежі, благоустрій, поліція

Наприклад, вчора за Ніжином, несвідомі аграрії вирішили не прибирати стерню від кукурудзи, а підпалити її. Жителі вулиці Механізаторів зателефонували до поліції на 102. Як наслідок,  факт підпалу був зафіксований і на Департаменті цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА є інформація про даний випадок: "в м. Ніжин по вул. Механізаторів  о 20 год. 30 хв. 2 квітня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 7 га".

І такі пожежі майже кожного дня...

пожежі, благоустрій, поліція

Тому, закликаємо ніжинців, якщо ви стали свідком таких порушень у сфері охорони довкілля і правил благоустрою телефонуйте у відділ благоустрою Ніжинської міської ради на 2-52-49, до поліції на 102 чи до пожежників на 101 (вони працюють цілодобово).

Не залишайтесь осторонь! Повідомляйте про порушення! 

mynizhyn.com 
Використані матеріали Відділу з благоустрою
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: