Завантаження ...
banner
banner

«Доступні ліки»: де і як знайти їх у Ніжині?

Вже два роки поспіль на території України діє урядова програма «Доступні ліки». Дана програма надає можливість кожному українцю отримати безкоштовно, або з незначною доплатою ліки за 3-ма категоріями

доступні ліки, аптеки, електронний рецепт

Вже два роки поспіль на території  України діє урядова програма «Доступні ліки». Дана програма надає можливість кожному українцю отримати безкоштовно, або з незначною доплатою ліки за 3-ма категоріями:

- серцево-судинні захворювання;

- бронхіальна астма;

- діабет ІІ типу.

До переліку лікарських засобів за допомогою програми входить 258 препаратів, з них 64 препарати є безкоштовними для пацієнтів, інші з невеликою доплатою (108 – іноземного виробництва).

З 1 квітня 2019року програма реімбурсація «Доступні ліки» переходить на Новий Формат обслуговування виключно за електронними рецептами.

Відтепер  пацієнти можуть  отримувати ліки за рецептом у будь-якій аптеці в Україні, яка має договір з Національною службою здоров’я України.

За офіційними даними сайту Національною службою здоров’я України в Чернігівській області укладено 7 договорів з аптечними закладами безпосередньо по м. Ніжин  - 3 аптеки  ( ТОВ фірма «Лакс» по вул. Об’їжджій, 116/6, а також  аптеки «Ліки України», «Велика аптека») на стадії підписання договору. Будь -який  аптечний заклад може подати заяву для укладення договору з НСЗУ протягом року без обмежень у часі.

доступні ліки, аптеки, електронний рецепт
На атеці буде така наліпка

Нова система передбачає скасування квот на обсяг відпущених ліків, що дасть можливість в повному обсязі реалізувати потребу.

Як отримати електронний рецепт:

1) записатися на прийом до лікаря, з яким укладено декларацію. (Незадекларований пацієнт не може отримати рецепт);

2) під час прийому лікар вписує рецепт в електронну систему охорони здоров’я. На телефон пацієнта проходить СМС з номером рецепту (12-значний) та кодом підтвердження (4-значний) за потреби;

3) пацієнт йде в аптеку, що бере участь у програмі «Доступні ліки» та називає номер рецепта;

4) після вибору одного із запропонованих лікарських засобів, пацієнт називає код підтвердження та отримує ліки.

Виписаний рецепт дійсний 30 діб.

Аптеку учасницю програми «Доступні ліки» можна знайти за відповідною наліпкою, що є на вході в аптечний заклад. Також можна зателефонувати за безкоштовним номером Національна служба здоров’я України 1677 та дізнатися адресу найближчого аптечного закладу, що бере участь у програмі.

За інформацією КНП «НМЦПМСД» 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: