Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський МВ УМВС: Увага! Канікули!!!

З 23 березня у навчальних закладах міста Ніжина та району розпочалися весняні канікули, тому працівники міліції звертають увагу дорослих на необхідність організації безпечного відпочинку своїх дітей.

З 23 березня у навчальних закладах міста Ніжина та району розпочалися весняні канікули, тому працівники міліції звертають увагу дорослих на необхідність організації  безпечного відпочинку своїх дітей.

Наразі правоохоронці посилено спрямовують свою роботу на профілактику вчинення правопорушень, недопущення залучення дорослими неповнолітніх у протиправну діяльність, будь-яких негативних проявів у підлітковому середовищі та виявлення дітей, що залишилися без догляду, посилення соціального та правового захисту юного покоління.

Пропонуємо батькам скористатися наступними порадами, щоб убезпечити своїх дітей від можливих неприємностей:
- обов’язково поцікавтеся у дитини з ким вона товаришує, де і як проводить вільний час. Домовтеся про підтримання телефонного зв’язку і навіть про кодові фрази, які свідчитимуть, що дитина потребує допомоги;
- знайдіть переконливі аргументи та обговоріть питання щодо неприпустимості вживання спиртного, наркотиків та тютюнопаління;
- виділяючи дитині кишенькові гроші, цікавтеся, на що вони будуть витрачені. Не давайте одразу великі суми, які можуть привернути увагу зловмисників;
- домовтеся, що у період вашої відсутності у помешканні не буде непроханих гостей, особливо якщо це нові, малознайомі друзі; запавм’ятайте, що дитині не обов’язково знати де ви зберігаєте свої заощадження.
 
Окремо звертаємося до підприємців (власників закладів торгівлі) з проханням неухильно дотримуватися вимог законодавства України, не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям.

Нагадуємо, що відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв", яким внесено зміни до статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачено заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років.

Порушення працівником підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
 
                                              Ст. інспектор по роботі з населенням та громадськими
                                              формуваннями СДІМ Ніжинського МВ УМВС Тетяна Дахно
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: