Завантаження ...
banner

Феодосійці на Чернігівщині випробовують радіолокаційну станцію «Зоопарк-3»

Новітня українська контрбатарейна радіолокаційна станція (далі — РЛС) з цифровою антенною решіткою «Зоопарк-З» проходить державні випробування на полігоні на Чернігівщині

випробування, РЛС, Зоопарк-З, «Вісник Ч», Марина Забіян

Новітня українська контрбатарейна радіолокаційна станція (далі — РЛС) з цифровою антенною решіткою «Зоопарк-З» проходить державні випробування на полігоні на Чернігівщині, — повідомляє «Український мілітарний портал» з посиланням на військового кореспондента Олександра Штупуна, який оприлюднив фотографії з випробувань.

Контрбатарейний радар призначений для розвідки позицій артилерії противника та коригування вогню власної артилерії. РЛС фіксує на відстані десятків кілометрів точне місцезнаходження ворожих гармат, мінометів, реактивних систем залпового вогню, а також ракетних комплексів протиповітряної оборони та тактичних ракет. Окрім того, веде стеження за повітряним простором, маючи можливість фіксувати безпілотники противника.

Проводять випробування фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки. Це так звані феодосійці, які переїхали до Чернігова після анексії Криму.

На якому саме полігоні відбуваються випробування, не зазначають, посилаючись на військову таємницю. Розкрити яку зможуть тільки після завершення тестування. Та чи залишиться техніка на Чернігівщині? Про це запитала у Віталія Кирилова, начальника прес-центру Оперативного командування «Північ».

— Саме ця — ні. Адже це дослідний зразок. Але не виключено, що військові частини, що дислокуються у Чернігівські області, можуть отримати таку техніку.

Усе залежить від державного замовлення.



Додатково:
 Контрбатарейний радар 1Л220УК призначений для розвідки позицій артилерії противника. Завдяки потужній радіолокаційній станції, яка працює у мікрохвильовому діапазоні, радар "бачить" снаряди, а потужна цифрова система "будує" траєкторії їх польотів.
Це дозволяє визначити на відстані десятків кілометрів точне місцезнаходження ворожих гармат, мінометів, реактивних систем залпового вогню, а також ракетних комплексів протиповітряної оборони та тактичних ракет.

Потужність цифрової фазованої активної решітки 1Л220УК дає можливість розмістити контбатарейний радар за декілька десятків кілометрів від позиції противника та спостерігати за полем бою у секторі до 180 градусів.

Використання контрбатарейних радарів є важливим елементом ведення сучасної війни, який дозволяє у рази підвищити ефективність ведення бойових дій та за мінімальний час знищувати ворожу артилерію.

Наразі ж, запорізьке КП "НВК "Іскра", після успішного завершення держвипробувань, готове до серійного виробництва 1Л220УК для забезпечення Збройних Сил України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: