Завантаження ...
banner
banner

Приклад того, як потрібно любити своє місто

Ніжинці беруть активну участь в озелененні свого міста, дехто саджає дерева на своїх приватних ділянках, а Олексій Смоленський подарував місту саджанці катальп ( понад 30). Їх активний ніжинець передав директору КП «Комунальний ринок» Володимиру Павлюченку

Катальпа, дерево

Ніжинці беруть активну участь в озелененні свого міста, дехто саджає дерева на своїх приватних ділянках, а Олексій Смоленський подарував місту саджанці катальп (понад 30). Їх активний ніжинець передав директору КП «Комунальний ринок» Володимиру Павлюченку.

«Катальпи висіяв насінням, вони дворічні. Вирощенням саджанців дерев займаюся для інтересу. Це як хобі. А місту подарував катальпи, бо хочу, щоб воно було зелене, квітуче. Велике прохання до містян та гостей дбайливо ставитися до насаджень та не нищити їх», - коментує Олексій Смоленський.

Деревцята вже висаджені на території міськводоканалу, КП «Оренда комунального майна», біля ТЦ «Прогрес» по вул. Богуна, біля річки Остер по вул. Московській.

Ката́льпа - деревовидна рослина роду катальп (Catalpa) з родини бігнонієвих (Bignoniaceae). Батьківщиною катальпи є південно-східні штати США. В Україну ці дерева потрапили в ході апробації до озеленення вулиць ще у XIX столітті. В Україні окремі дерева катальпи перебувають під охороною як ботанічні пам'ятки природи місцевого значення. Катальпа досить морозостійка рослина. А ще в народі ці дерева називають «дерева щастя».

Слід зазначити, рішенням виконавчого комітету від 11 квітня затверджено схеми саджання дерев в м. Ніжин. Їх висадять по вул. Незалежності від буд. № 21 до буд. № 33 (непарна сторона); вул. Шевченка, 97 «К» (сквер «Афганців»); вул. Гоголя, 21 (сквер імені М. Гоголя); площа М. Заньковецької, 3 (сквер імені Марії Заньковецької); вул. Шевченка від № 74 до № 116; вул. Незалежності від перехрестя з вул. Ватутіна до № 21 (непарна сторона).

На території закладів управління освіти проведуть весняну висадку дерев у кількості 230 штук у місцях, визначених керівниками навчальних закладів.



Ніжинська міська газета Вісті

Тетяна Марченко, фото Валерія Кичка та з мережі Інтернет
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: