Завантаження ...
banner
banner

З робочим візитом Ніжин відвідали греки

24 квітня відбулася робоча зустріч міського голови Анатолія Лінника з Координатором з питань освіти у країнах Східної Європи та СНД Генерального консульства Греції в Маріуполі пані Уранією Кості та Радником Посольства Греції в Україні паном Александросом Будурісом стосовно збереження національної

греки, візит

24 квітня відбулася робоча зустріч міського голови Анатолія Лінника з Координатором з питань освіти у країнах Східної Європи та СНД Генерального консульства Греції в Маріуполі пані Уранією Кості та Радником Посольства Греції в Україні паном Александросом Будурісом стосовно збереження національної спадщини греків міста Ніжина. На зустрічі також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, голова грецького товариства імені «Братів Зосим» Лариса Зайко, представники управління культури і туризму та відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури.

На початку діалогу Анатолій Валерійович зазначив: «Особливо приємно зустрічати представників країни, з якою тісно пов’язана історія міста Ніжина, а саме Греції». Присутні обговорили грецькі пам’ятки нашого міста: стародавні грецькі рукописи, будівлю першої кав’ярні, заснованої греками на Лівобережжі, Михайлівську церкву (грецький храм святого Архангела Михаїла), Всехсвятську церкву, церкву Костянтина і Олени, яку у XVIII столітті збудували відомі греки, брати Зосими – адже не даремно місто Ніжин називають грецькою столицею України. Очільник міста проінформував, що на даний час проводяться дослідження та вивчення підвалів (катакомб) грецьких храмів.

Зустріч пройшла в дружній та теплій атмосфері. Пані Уранія Кості та пан Александрос Будуріс зацікавилися у відновленні пам’ятних місць, пов’язаних з Грецьким ніжинським братством та братами Зосимами, подякували ніжинській громаді за утримання в гарному стані грецької спадщини, яка підкреслює та підвищує статус «грецькості» міста. Гості запевнили, що будуть підтримувати дружні та ділові стосунки, а також відвідувати урочисті заходи в Ніжині.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи
та комунікацій з громадськістю

греки, візит

греки, візит
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: