Завантаження ...
banner

Хто став «Гордістю Ніжинського району 2019»?

Споконвіків славилась Ніжинщина своїми родючими землями, і неповторними краєвидами, історичними пам’ятками і вільним, козацьким духом. Та найбільшим і найдорожчим її надбанням завжди були і залишаться люди

Гордість району, нагородження

Споконвіків славилась Ніжинщина своїми родючими землями, і неповторними краєвидами, історичними пам’ятками і вільним, козацьким духом. Та найбільшим і найдорожчим її надбанням завжди були і залишаться люди – невтомні трударі.

Районний конкурс «Гордість району» започаткований Ніжинською районною державною адміністрацією вже стає доброю традицією. Це свято, яке називає імена, шанує досягнення, талант, професіоналізм і працьовитість наших сучасників.

Конкурс проводиться з метою створення умов для підвищення професійної майстерності працівників різних галузей господарства; розвитку лідерства у суспільному житті району; активного залучення мешканців району до життєдіяльності їх громад; виховання у жителів відчуття гордості за свою плідну працю; формування бажання у підростаючого покоління досягти нових успіхів заради процвітання рідного краю, а також для виявлення видатних і талановитих особистостей, відзначення інтелектуальної та професійної еліти району, нагородження його жителів за найбільш вагомі професійні досягнення.

Відповідно до рішення оргкомітету конкурсу переможці визначені в наступних номінаціях:

- номінація «Місцеве самоврядування»

Колонтай Ольга Адамівна – секретар Талалаївської сільської ради та виконавчого комітету, депутат сільської ради.

Гордість району, нагородження

Народившись на Житомирщині в селі Жбуровичі, ще зовсім юною Колонтай Ольга Адамівна після закінчення вищого навчального закладу приїхала в с. Талалаївку працювати агрономом. Від початку вона влилась в бурхливе життя села, стала небайдужою до всіх життєвих подій, які проходили в Талалаївській громаді. Тож не випадково в квітні 2006 року жителі села обрали Ольгу Адамівну депутатом сільської ради, і тоді ж депутатський корпус одноголосно підтримав пропозицію сільського голови про обрання її на посаду секретаря сільської ради та виконкому.

За час перебування на посаді секретаря Талалаївської сільської ради Колонтай Ольга Адамівна зарекомендувала себе досвідченим, здібним, талановитим, принциповим працівником. Про неї односельці говорять «вона на своєму місці». Ольга Адамівна завжди знає, що кому в селі потрібно і чим можна допомогти. За її працю, чуйне ставлення до людей, щирість душі і лагідну посмішку Ольгу Адамівну поважають і люблять односельці та цінує керівництво.

- Номінація «Керівник»

Шевчун Олександр Михайлович, начальник управління соціального захисту Ніжинської районної державної адміністрації.

Гордість району, нагородження

Свою трудову діяльність в районі Олександр Михайлович розпочав в 1983 році, а в 2000 році став начальником управління соціального захисту населення  Ніжинської РДА.

Шевчун Олександр Михайлович за період роботи зарекомендував себе  компетентним керівником. Завдяки своїм організаційним здібностям, авторитету, життєвому та професійному досвіду він зумів зібрати і зберегти колектив справжніх професіоналів, які працюють з найбільш вразливими верствами населення по наданню соціальних послуг. За щирість та відвертість, мудрість і уміння приймати виважені рішення поважають і цінують його колеги.

- Номінація «Фахівець» 

Семеряко Віра Олександрівна - завідувач Галицької амбулаторії загальної практики сімейної медицини, лікар загальної практики-сімейний лікар.

Гордість району, нагородження

Віра Олександрівна з 2006 року по теперішній час очолює Галицьку  амбулаторію загальної практики сімейної медицини і працює сімейним лікарем. Це справжній фахівець своє справи: грамотна, уважна, чуйна. Проконтролювати тиск, чи зробити кардіограму, на різні маніпуляції, а то й  просто за лікарською порадою щодня поспішають  до неї пацієнти з Галиці, Світанку, Яхнівки. ЇЇ вправні руки, лікарський досвід, добре слово та приємна усмішка додають сил і здоров’я пацієнтам. За що вони їй безмежно вдячні!

- В номінації «Колектив» представлений трудовий колектив комунальної установи «Ніжинська центральна районна лікарня», головний лікар Солодько Юрій Павлович.

Гордість району, нагородження

Ніжинська центральна районна лікарня була створена в 1964 році. На даний час в лікарні працює 320 працівників. За роки діяльності сформувався високопрофесійний трудовий колектив, який забезпечує надання медичної допомоги вторинного рівня жителям Ніжинського району.

У 2018 році комісією Міністерства охорони здоров’я  України Ніжинська Центральна районна лікарня  підтвердила статус «Лікарня, доброзичлива до людини». Лікарями було впроваджено в діяльність 23 нові методики лікування та діагностики. Відкрився «Кабінет довіри» для забезпечення анонімного обстеження та лікування хворих з соціально-небезпечними хворобами.

На сьогоднішній день Ніжинська Центральна районна лікарня – це потужний заклад з надання медичної допомоги, який  повністю відповідає своєму статусу головного спеціалізованого закладу госпітального округу.

Незважаючи на всі труднощі роботи трудовий колектив лікарні успішно справляється з поставленими завданнями відновлення та покращення стану здоров’я тисяч жителів району та десятків врятованих життів.

- Номінація «Підприємництво»

Корсакова Любов Олексіївна, завідуюча «Кафе» с. Талалаївка, Талалаївського споживчого товариства Ніжинської райспоживспілки.

Гордість району, нагородження

Корсакова Любов Олексіївна працює в Талалаївському споживчому товаристві з 2005 року. За всі роки роботи Любов Олексіївна освоїла всі ази і тонкощі своєї справи. Працьовита, відповідальна, комунікабельна, справжня господиня  – ось далеко не повний перелік рис і цінностей Любові Олексіївни, які забезпечують їй шану та повагу. Порядність і чуйність, організаторський хист, вміння смачно готувати та вміло подавати, спілкуватися з людьми та знайти правильний підхід до кожного клієнта забезпечують Корсаковій Любові Олексіївні успіх в управлінні закладом ресторанного господарства та авторитет серед кооператорів.

- Номінація «Сільське господарство та промисли»

Категорія «Рільництво» - Осипенко Віталій Іванович, голова фермерського господарства «Терешківське».

Категорія «Садівництво» - Білан Володимир Іванович, голова фермерського господарства «Новатор».

Гордість району, нагородження

Осипенко Віталій Іванович, голова фермерського господарства «Терешківське» все своє життя присвятив роботі на землі. З дитинства для Віталія   життєвим кредом стала нелегка праця по вирощуванню врожаїв, одержання високих результатів в аграрному виробництві. Віталій Іванович все життя працював на землі Ніжинщини: спочатку в с. Мала Кошелівка, потім в с. Терешківка, в якому продовжив свою  роботу головою колгоспу. Потім очолював ТОВ «Терешківське» і, нарешті, очолив фермерське господарство «Терешківське».

Крім того він є спонсором добрих справ  і усіляких починань сільської громади, надає благодійну допомогу хворим, інтернатам та закладам охорони здоров’я.

За роки своєї сільськогосподарської діяльності ця людина здобула беззаперечний авторитет серед трудового люду села, серед всіх тих, хто знає «Там, де Осипенко, там порядок і здобутки».

Білан Володимир Іванович, голова фермерського господарства «Новатор» є неординарною особистістю. Сама назва «Новатор» абсолютно відповідає його суті. Володимир Іванович один з перших в районі розпочав вирощувати сою, при цьому запровадив її переробку, а найголовніше він є новатором інтенсивного садівництва у районі. Головним критерієм в роботі Володимира Івановича є покращення матеріального стану працівників компанії, прозорість в роботі даної фірми, своєчасна сплата податків всіх рівнів. То ж можна стверджувати, що майбутнє за такими підприємствами та керівниками, девіз яких – відмінна якість, надійність виконання і чесність у відносинах з партнерами.

- Номінація «Меценат»

Товариство з обмеженою відповідальністю «Агро-Надія», в особі директора підприємства Ременюка Станіслава Володимировича та комерційного директора Василенка Михайла Михайловича.

Гордість району, нагородження

Сільськогосподарське підприємство «Агро-Надія», працює в Ніжинському районі та Носівському районах більше 10 років. Завдячуючи високому професіоналізму керівників Станіслава Ременюка та Михайла Василенка, є одним із лідерів району в галузі рослинництва.  Крім своєчасної і в повному обсязі сплати орендної плати підприємство постійно надає фінансову та матеріальну допомогу пайщикам та громаді. Також приділяє велику увагу підтримці соціальної сфери села Шняківка, в межах якого обробляють землю. Не стоїть підприємство осторонь  і районних проблем: це фінансова підтримка закладів освіти і охорони здоров’я, молодіжних та спортивних ініціатив, фінансова допомоги в оплаті підвідної газової магістралі, ремонт доріг. Лише протягом 2018 року це близько 100 тис. грн. на потреби громади та району.

- Номінація «Охорона здоров’я»

Томек Світлана Миколаївна, завідувач поліклінічним (консультативно-діагностичним) відділенням Ніжинської центральної районної лікарні.

Гордість району, нагородження

Світлана Миколаївна в 1993 році після закінчення Полтавського державного медичного інституту проходила інтернатуру в Ніжинській центральній районній лікарні після чого залишилась тут працювати, а з 2007 року поєднує медичну практику з роботою керівника, очолюючи поліклінічне відділення.  Як висококласний спеціаліст, Світлана Миколаївна працює над впровадженням нових форм і методів медичного спостереження та лікування хворих; проводить санітарно-просвітницьку роботу серед населення.  А ще Світлана Миколаївна активний учасник громадського та профспілкового життя лікарні.

- Номінація «Соціальний захист»

Ярмоленко Тетяна Кузьмівна, заступник начальника Ніжинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України.

Гордість району, нагородження

Тетяна Кузьмівна  переважну частину своєї трудової діяльності працює у сфері соціального захисту. Вона організовує та контролює роботу управління щодо організації призначення, перерахунків та виплати пенсій.

Високий професіоналізм та компетентність Тетяни Кузьмівни дає можливість на належному рівні організовувати роботу п’яти найбільших відділів, особливу увагу приділяючи підвищенню ефективності управління.

Часта зміна законодавства в пенсійній сфері, запровадження реформ вимагають не лише вміння швидко орієнтуватись у нововведеннях, а ще й навчити цьому колег, а також вчасно та зрозуміло донести інформацію до отримувачів пенсій. З усіма поставленими завданнями Тетяна Кузьмівна справляється на відмінно, за що неодноразово відзначалася керівництвом і на найвищому рівні в тому числі.

- Номінація «Освіта»

Ляшенко Оксана Сергіївна, вчитель географії та біології Кропивнянського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад-дошкільний навчальний заклад» І-ІІ ступенів Ніжинської районної ради.

Гордість району, нагородження

Ляшенко Оксана Сергіївна з 2001 року працює вчителем біології й географії в Кропивнянському навчально-виховному закладі. Має кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії». Зарекомендувала себе педагогом, який володіє інноваційними освітніми методиками та технологіями, активно їх використовує та поширює. Значну увагу приділяє роботі з обдарованими учнями, її вихованці є призерами Всеукраїнських олімпіад з біології та географії, Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів-членів малої академії наук України, учасниками та доповідачами наукових конференцій.

Як педагог Оксана Сергіївна не лише навчає учнів, а й особисто приймає активну участь в освітянських конференціях, є учасницею стипендіального освітнього проекту з Ненасильницької комунікації. А цього року як  учасник Всеукраїнського конкурсу «Учитель року 2019» в номінації «Географія», стала переможцем І туру та лауреатом обласного етапу «Учитель року 2019» в номінації «Основи здоров’я».

- Номінація «Наставник»

Веклич Валентина Олексіївна, заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель історії Вертіївської ЗОШ І-ІІ ступенів імені М.П. Кирпоноса.

Гордість району, нагородження

Валентина Олексіївна працює вчителем з 1980 року, з 2003 на посаді заступника директора з навчально-виховної роботи.  Вона не лише сама є чудовим професіоналом, а ще й допомагає оволодіти усіма засобами професійної майстерності молодим колегам.

Для її роботи характерний творчий пошук, прагнення удосконалити організацію освітнього процесу в навчальному закладі. Вміє запалити у  вчителя вогник ініціативи, бажання організовувати нетрадиційні форми роботи з учнями. Словом, методичною допомогою, власним прикладом заохочує членів педагогічного колективу до участі в професійних конкурсах. Організовує і проводить теоретичні та практичні семінари з методичної роботи, педагогічні читання. Підтримує зв’язки з батьками, надає їм консультативну допомогу з питань освіти, фізичного й психічного розвитку їх дітей.

За успіхи у справі навчання і виховання підростаючого покоління нагороджена Нагрудним знаком «Відмінник освіти України».

- Номінація  «За мужність і патріотизм».

Кулик Василь Петрович, учасник АТО, голова громадської організації «Дозір-Крук», старший викладач кафедри загально-інженерних дисциплін Ніжинського агротехнічного інституту.

Гордість району, нагородження

Василь Петрович є прикладом громадянського обов’язку та патріотизму. У 2014-2015 роках перебував на військовій службі у Збройних Силах України та був учасником бойових дій на Сході України, а з 2017 по 2018 роки перебував на військовій службі за контрактом. Зарекомендував себе сумлінним, мужнім, старанним та ініціативним у справі забезпечення обороноздатності держави, про що свідчать подяки та грамоти військового командування. Свої знання у військовій справі наразі передає молодому поколінню, формуючи з них справжніх патріотів України.

На виховних заходах патріотичного спрямування демонструє свої переконання про те, що захисниками України є не лише військовослужбовці, а й усі громадяни. Впевнений, що студентство має усвідомлювати значення героїзму у війні та зміцнення нашого духу задля єдності у захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

- Номінація «Громадський діяч»

Чернета Олексій Володимирович – голова районної громадської організації «Федерація футболу Ніжинського району».

Гордість району, нагородження

Чернета Олексій Володимирович активно працює у напрямку розвитку фізкультури і спорту в Ніжинському районі, особливо футболу. За його пропозицією створено Громадську організацію «Федерація футболу Ніжинського району», яку він очолює по теперішній час. З появою Федерації відбулося багато позитивних змін у регламенті та організації спортивних заходів, змагання проходять на більш високому організаційному рівні, що сприяє підготовці спортсменів для виступів на спортивних змаганнях вищих рівнів. Значно збільшилась кількість футбольних турнірів серед різних вікових верств населення та кількість спортсменів. Долучились до участі у змаганнях і команди з Носівського, Прилуцького, Ічнянського районі.

Громадська активність Олексія Володимировича знаходить свій прояв не тільки в спортивній діяльності. Він є членом громадської ради при Ніжинській районній державній адміністрації, активним учасником усіх культурно-мистецьких заходів   та талановитим організатором дозвілля молоді в рідному Ніжинському.

- У номінації «Фізична культура та спорт» представлені:

Переможець конкурсу - Могильний Віталій Федорович – вчитель фізичної культури Лосинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, тренер з важкої атлетики дитячо-юнацької спортивної школи «Колос».

Гордість району, нагородження

Віталій Федорович приділяє значну увагу фізичній підготовці дітей з особливими освітніми потребами. Багато років він працює за власною програмою з дітьми, що мають обмежені фізичні можливості. Його вихованці неодноразово ставали переможцями  та призерами всеукраїнських змагань і чемпіонатів області з важкої атлетики та пауерліфтингу. У 2018 році на чемпіонаті України завойовано 6 перших місць, 3 других місця, 2 третіх місця, на першості України з важкої атлетики серед сільських спортсменів «Хто ти майбутній олімпієць?» вихованці Віталія Федоровича зайняли 2 призові місця.

Яременко Євгеній Володимирович – вчитель фізичної культури Сальненського навчально-виховного комплексу.

Гордість району, нагородження

Овсієнко Сергій Миколайович – тренер з вільної боротьби, директор комунального підприємства «Культурно-спортивний комплекс» Вертіївської сільської ради.

Гордість району, нагородження

- Номінація «Культура і мистецтво»

Ващенко Наталія Іванівна,  викладач хореографії Лосинівського філіалу Ніжинської районної дитячої школи мистецтв.

Ващенко Наталія Іванівна у 1978 році вступила до Ніжинського училища культури,  здобула кваліфікацію керівника хореографічного колективу і на все життя залишилася вірною своїй професії, обраній серцем. З 2010 року Наталія Іванівна розпочала роботу в Ніжинській районній дитячій школі мистецтв та заснувала колектив «Мрія» в селищі Лосинівка. Сьогодні Лосинівська «Мрія» є окрасою селищних і районних свят.  Ніжний вальс і  яскраві «ляльки» у їх виконанні додали яскравості та святкового настрою і нашому святу.


Гордість району, нагородження

Вихованці Наталії Ващенко є учасниками та переможцями багатьох фестивалів та конкурсів, а сама Наталія Іванівна, як  фахівець справи, є достойним прикладом для наслідування своїм молодим колегам.

- Номінація «Майбутнє Ніжинщини»

Зразковий хореографічний колектив «Полісяночка» Ніжинського районного будинку культури, керівник Марія Михальська.

Гордість району, нагородження

Зразковий хореографічний колектив «Полісяночка» працює при Ніжинському районному Будинку культури с. Талалаївка і є єдиним в районі, що має почесне звання «Зразковий». В колективі займаються діти від 4 до 16 років.

З моменту заснування колектив приймає активну участь у всіх районних культурно-масових заходах, обласних, всеукраїнських, міжнародних конкурсах та фестивалях дитячої творчості. Вихованці «Полісяночки» завжди займають призові місця та відзначаються почесними грамотами лауреатів, дипломантів, переможців.  Вже цього року на ІV Міжнародному дитячому та молодіжному фестивалі-конкурсі хореографічного мистецтва "Квітневі викрутаси" ці талановиті діти здобули «Золоті дипломи» -  найвищу нагороду конкурсу. 

Гордість району, нагородження

Всі успіхи та досягнення стали можливими завдяки професіоналізму, енергійності та працелюбності керівника колективу Марії Олександрівни Михальської, яка передає свої уміння та любов до танцю дітям.

- Номінація «Родина року»

Творча родина Лисенків з Шняківки.

Гордість району, нагородження

Родину Лисенків об’єднують не лише сімейні зв’язки, їх поєднує любов до пісні, творчості. В далекому 1987 році розпочав свій творчий шлях родинний колектив «Берегиня», основну якого склали члени родини Лисенків. За час свого існування змінювались учасники колективу, але ядро Лисенків було міцним, бо формувалось воно навколо талановитого керівника, господаря родини Анатолія Петровича Лисенка.

У 2013 році родинний колектив отримав звання народного, а 2014 рік вніс свої корективи – молоді члени родини пішли захищати незалежність України. В минулому році пішла з життя душа родини та колективу Варвара Петрівна Улько.

Але життя триває. Підростають онуки. А зерно, посіяне на збагаченому ґрунті обов’язково дасть гарні врожаї. Таким ґрунтом у цій родині є любов: один до одного, до пісні, до України, а ще величезне прагнення зберегти для нащадків народну пісенну культуру.

Цьогоріч урочиста церемонія нагородження переможців та лауреатів конкурсу-премії «Гордість району» відбулась 4 травня у Ніжинському академічному українському драматичному театрі ім. М. Коцюбинського.

Вітали конкурсантів керівництво району, посадовці й керівники міськрайонних організацій та поважні гості, зокрема голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, голова районної ради Олег Бузун, народний депутат України Олександр Кодола, депутат Сейму Латвійської Республіки Алдіс Адамовичос, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш, директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Ткалич, депутати обласної ради Ірина Грозенко та Валерій Гавриленко, голова Ніжинського відділення Чернігівського Земляцтва Олександр Харченко.

За матеріалами Ніжинської РДА 

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження

Гордість району, нагородження
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: