Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині п’ятьом дітям-сиротам «забули» виплатити грошову допомогу

За результатами вивчення витребуваних прокуратурою матеріалів встановлено факт невиплати 5 випускникам із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, одноразової грошової допомоги

грошова допомога, діти-сироти, прокуратура

За результатами вивчення витребуваних прокуратурою матеріалів встановлено факт невиплати 5 випускникам із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, одноразової грошової допомоги у сумі майже 50 тис грн, передбаченої ст. 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування».

Так, ч. 7 ст. 8 Закону передбачено, що випускники навчальних закладів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечуються за рахунок навчального закладу або відповідної установи одноразовою грошовою допомогою в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку. 

Незважаючи на вищевказані приписи, передбачена Законом допомога навчальним закладом виплачена не була, посилаючись на зарахування дітей на навчання до інших закладів освіти.

З метою усунення виявлених порушень законодавства та враховуючи, що гарантовані державою кошти виплачуються випускникам пільгової категорії незалежно від їх працевлаштування або подальшого навчання, ювенальними прокурорами області ініційовано звернення до суду з метою зобов’язання навчального закладу нарахувати та виплатити своїм випускникам одноразову грошову допомогу у розмірі, визначеному Законом.

Наразі справа перебуває в провадженні Чернігівського окружного адміністративного суду.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: