Завантаження ...
banner

Жінки за свої права: у Ніжині відбувся жіночий форум

Що приховує генетичний код Української жінки? Чи є небезпека в доброзичливому сексизмі? Як позбутися стереотипів і навчитися сприймати і любити себе справжню? Ці та інші актуальні жіночі питання обговорили 12 травня

жіночий форум, права

Що приховує генетичний код Української жінки? Чи є небезпека в доброзичливому сексизмі? Як позбутися стереотипів і навчитися сприймати і любити себе справжню? Ці та інші актуальні жіночі питання обговорили 12 травня в Ніжинському агротехнічному інституті під час жіночого форуму: «ЗаКОДована жінка: відкриваючи таємницю». У заході взяли участь бізнес-леді, жінки-лідери, жінки-керівниці Ніжина та представники преси.

Однією з ключових тем форуму став сексизм. Учасники обговорили прояви  історично нерівних владних стосунків між жінками й чоловіками, як вони призводять до дискримінації та перешкоджають повному поліпшенню становища жінок у суспільстві. 

«Сексизм буває двох видів: ворожий і доброзичливий, поданий у солодкій формі, іноді мало помітний. Дослідження говорять, що жінки, які залюбки приймають і не помічають такого сексизму – менш амбітні в кар’єрі і більше залежать від чоловіків. І поки до жінок продовжуватимуть ставитися як до прикрас офісу, а не рівноцінних співробітників – їх навряд чи будуть сприймати серйозно і довіряти важливі посади. Адже паралельно з цим активно культивується і виправдовується домінантна позиція чоловіка», - говорить експерт ГО Український Центр суспільного розвитку Віталіна Пальоха.
 
Ще однією темою обговорення стали особливості особистісного росту

«Час – найдорогоцінніший ресурс, який, на жаль, не поновлюється. Мистецтво ефективно використовувати потрібно опановувати, аби навчитися магії розширення хвилин у годині і годин у добі. У добі 24 години і для жінок, і для чоловіків. Але чи порівну у нас насправді часу?», - говорить  координаторка СД Платорми, співорганізаторка ініціативи Жіноче Лобі Наталія Кот. 

Телеведучий, тренер з ораторської майстерності Віталій Дячук розкрив тему  гендер у сучасному світі – в ракурсі інститу сім’ї та пояснив чому серед жінок така популярність на маскулінні атрибути: «Наші звички відображають нашу внутрішню суть. Чоловічий гендер може проявлятися в жінках і навпаки жіночий у чоловіках. Якщо заглибитися в себе, можна визначити власний гендер, який домінує і формує наші звички і відповідно навчитися ними управляти».

Письменниця Тетяна Винник підняла тему реалізації жінки як митця та творчої особистості: «Якщо в тобі є потреба творити, - поки ти її не реалізуєш, - вона буде тебе спалювати з середини».

Під час форуму також обговорили джерела, з яких можна черпати енергію у сучасному бурхливому світі

«Природньо енергія жінки направлена на те, щоб зберегти і примножити. Саме ми здатні давати поштовх для розвитку і надихати на звершення. Але коли ці звершення ми змушені робити самі – ми досягаємо успіху, але перелаштовуємося на чоловічий лад, на чоловічу енергію. І тут діє принцип піщаного годинника – там, де збільшується одне, відповідно, зменшується інше. Ми не маємо забувати про власну природу – інакше це загрожує і внутрішнім вигоранням, і дисбалансом у різних сферах життя, і навіть негативними наслідками для нашого здоров’я», - каже експерт з комунікаційних та іміджевих технологій ГО «Український Центр суспільного розвитку» Тетяна Ілюк. 

На національну культуру сучасного українського суспільства істотно вплинули соціально-історичні й історико-культурні аспекти формування й еволюції засад українського етносу, що стало основою формування особливостей національної ментальності України. Що таке ментальність, якою постає жінка в українському менталітеті, як це впливає на свідомий та позасвідомий вибір ціннісних орієнтирів сучасних жінок розказала громадський діяч, культуролог, голова ГО «Клуб «АртМодельСтудія» Ірина Кириченко.

Захід відбувся в рамках Всеукраїнського соціального проекту комунікативного жіночого простору «Woman today in Ukraine». Організатори -  були Український Центр суспільного розвитку та КлубАртМодельСтудія. 

жіночий форум, права

жіночий форум, права

жіночий форум, права

жіночий форум, права

жіночий форум, права

жіночий форум, права

жіночий форум, права

жіночий форум, права

жіночий форум, права

жіночий форум, права

жіночий форум, права

жіночий форум, права

жіночий форум, права

жіночий форум, права
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: