Завантаження ...
banner
banner

Новий пам'ятний знак і благоустрій головної площі: що вирішила містобудівна рада?

14 травня у великій залі міської ради відбулося засідання містобудівної ради під головуванням начальника відділу містобудування та архітектури Вікторії Мироненко. У засіданні взяли участь депутат міської ради

благоустрій, площа, пам'ятний знак

14 травня у великій залі міської ради відбулося засідання містобудівної ради під головуванням начальника відділу містобудування та архітектури Вікторії Мироненко.

У засіданні взяли участь депутат міської ради Андрій Деркач (голова постійної комісії міської ради з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації) Андрій Деркач, спеціалісти відділу містобудування та архітектури, головний спеціаліст відділу земельних відносин Марина Луговик, головний спеціаліст управління культури та туризму Олександра Сімкіна, представник МВ УДСНС в Чернігівській області, т.в.о.директора КП «ВАТПП» Олена Костікова, заступник начальника управління житлово-комунального господарства та будівництва Світлана Сіренко, директор Ніжинського краєзнавчого музею ім.Івана Спаського Геннадій Дудченко, інженер-будівельник Павло Сімко, архітектор, директор ТОВ "АСПО" Леонід Воробйов, радник міського голови з питань збереження, охорони культурної спадщини і туризму Сергій Зозуля, начальник юридично-кадрового відділу В’ячеслав Лега.

На засіданні розгляд комісії були винесені наступні питання:

1.Погодження проекту благоустрою по вул.Синяківській біля колишнього пивзаводу (розробник – ТОВ «АСПО» ).

2.Погодження розміщення пам’ятного знаку «Гармата».

3.Уточнення місця розташування дитячої площадки «Корабель» у сквері «Театральний».

4.Обговорення пропозиції щодо благоустрою площі ім. Івана Франка та скверу Лисянського (освітлення, озеленення, укладка плитки та її розміри, а також заходи для мало мобільних груп населення) з виходом на місце.

Під час розгляду питання щодо погодження розміщення пам’ятного знаку «Гармата», яке захищав директор Ніжинського краєзнавчого музею ім.Івана Спаського Геннадій Дудченко, зазначив що встановлення гармати буде на інсталяції ніжинських укріплень або на гранітній гірці. 

благоустрій, площа, пам'ятний знак


Місце розташування буде біля старого поштампу, саме там де бійці тримали оборону Ніжина під час Конотопської битви. Обговоривши всі суперечливі моменти даного питання комісія прийшла до висновку, що підтримує початок робіт, але при умові доопрацювання візуалізації самого проекту та головне - місця розташування(винести повторно при усуненні всіх зауважень комісії).

Одним з ключових питань було обговорення пропозиції щодо благоустрою головної площі міста. Члени комісії вийшли на місце де детально розглянули всі зауваження, а саме: висадка дерев і спилювання старих (члени комісії прийшли до висновку, що необхідно замінити старі ялинки і деякі туї на нові дерева меншої форми та більш естетичні), освітлення (пропозиція щодо білого освітлення – громадська зона, а в зоні відпочинку – жовте) і найголовніше це форма плитки та орнамент укладки. Учасники наради дійшли до висновку, що плитка повинна бути світло сіра 20х20см та темно червона 10х20, а в зоні відпочинку окремими фрагментами викласти українським орнаментом.

Питання щодо уточнення місця розташування дитячої площадки «Корабель» у сквері «Театральний» вирішили перенести на наступне засідання і запросити ініціаторів даного дитячого майданчика для уточнення всіх суперечливих моментів.

Начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи 
та комунікацій з громадськістю А.Шведун

благоустрій, площа, пам'ятний знак

благоустрій, площа, пам'ятний знак

благоустрій, площа, пам'ятний знак

благоустрій, площа, пам'ятний знак

благоустрій, площа, пам'ятний знак

благоустрій, площа, пам'ятний знак
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: