Завантаження ...
banner
banner

Володимир Якущенко: «Ми повинні розрізняти поняття мобілізації та призову»

У рамках семінару-наради, що відбувся 25 березня в Ніжинській районній раді, в.о. військового комісара Ніжинського об’єднаного військового комісаріату Володимир Якущенко проінформував про особливості проведення весняного призову, п’яту хвилю мобілізації та наслідки у разі ухиляння від служби.

У рамках семінару-наради, що відбувся 25 березня в Ніжинській районній раді, в.о. військового комісара Ніжинського об’єднаного військового комісаріату Володимир Якущенко проінформував очільників територіальних громад Ніжинщини про особливості проведення весняного призову, п’яту хвилю мобілізації та наслідки у разі ухиляння від служби.

Володимира Якущнка лише нещодавно демобілізували (був начальником  інженерної служби 41-го батальйону, більше року перебував у зоні бойових дій). І ось тепер він – на посаді в.о.військкома. Людина, яка пройшла крізь пекло війни, знає цю «кухню», так би мовити, «зсередини», як мінімум – заслуговує на повагу, як максимум – на беззаперечне виконання усіх його вказівок з боку тих, хто про війну на Сході дізнається лише з новин телепростору.
 
Володимир Миколайович, звертаючись до сільських та селищного голови Ніжиншини, насамперед наголосив, що захищати свою Батьківщину та рідних – святий обов’язок кожного чоловіка. Тому ухилятися від служби не просто неправильно, а соромно і недостойно для справжнього чоловіка.
 
- Зараз триває весняний призов. Вручаючи повістки, ви повинні розтлумачувати жителям своїх громад, що їм немає чого боятися, вони не потраплять у зону бойових дій. П’ята хвиля мобілізації ще не розпочалася, тому зараз чоловіків будуть призивати для служби у штабах, частинах, які не дислокуються на Сході. За ухилення від служби на призовника чекає кримінальна відповідальність у відповідності із діючим законодавством. Тому краще спокійно відслужити і повернутися додому з гордо піднесеною головою, аніж тікати від своїх обов’язків, а потім ще й нести за це відповідальність, - наголосив військовий комісар.
 
Володимир Якущенко також зазначив, що процес демобілізації триває – додому повернулися уже 120 бійців із 41-го батальйону, а ротація  13-го планується приблизно за місяць.

nizhyn-rada.at.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: