Завантаження ...
banner

Махінації з муніципальними нянями: вже є прецеденти

На щотижневій оперативній нараді начальник Управління праці та соціального захисту населення Валентина Кулініч повідомила, що на минулому тижні в управлінні вирішували проблемні питання пов'язані

муніципальна няня, махінації, виплати

На щотижневій оперативній нараді начальник Управління праці та соціального захисту населення Валентина Кулініч повідомила, що на минулому тижні в управлінні вирішували проблемні питання пов'язані із призначенням такого виду державної допомоги, як компенсаційна виплата за надання послуг муніципальної няні. 

Таке нововведення вступило в дію ще в січні цього року, але у Ніжині досі не було бажаючих, а тепер виявилось чимало.

Державного стандарту на надання даної послуги немає, тому в управлінні виникають питання до обсягу цієї послуги, завдань, тривалості догляду і тому подібне. 

Із 11 звернень було призначено 4 компенсації, відмовлено 4 особам і на розгляді ще три звернення.

Серед документів, а саме у копії договору, який укладають мами з муніципальними нянями, працівники управління виявили, що одні і ті самі муніципальні няні, в один і той же час за різними адресами надають послуги догляду за дітьми. Саме у цих випадках мамам було відмовлено у компенсації. 

Управління праці та соціального захисту населення направило запит на Департамент Чернігівської ОДА для отримання роз'яснень і покращення роботи у цьому напрямку.

Сума щомісячної компенсаційної виплати на одну дитину за надання послуг муніципальної няні становить 1626 гривень.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: