Завантаження ...
banner
banner

У міськвиконкомі реорганізують 10 відділів

Сьогодні, 22 травня, на черговій 55-й сесії Ніжинської міської ради розглянули і прийняли ряд проектів рішень, які стосуються реорганізації відділів у міськвиконкомі. Це: - Про затвердження Положення про відділ

відділи, реорганізація, Ніжинська міська рада

Сьогодні, 22 травня, на черговій 55-й сесії Ніжинської міської ради розглянули і прийняли ряд проектів рішень, які стосуються реорганізації відділів у міськвиконкомі. Це:


До складу даного відділу входять три сектори: сектор адміністративно-дозвільних процедур, сектор державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців  та сектор державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Раніше було два окремих відділів: Відділ адміністративно-дозвільних процедур і Відділ державної реєстрації. 


На даний реорганізований відділ покладається управління міською ланкою територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту  населення і території, організація оборонної, мобілізаційної роботи з підприємствами, установами, організаціями міста та ведення секретного діловодства.

Раніше це були: Відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення і Відділ з питань оборонної та мобілізаційної роботи.


Даний відділ буде реалізовувати свої повноваження у сфері економічного розвитку та інвестиційної діяльності.

Раніше це були два окремі відділи: Відділ економіки і Відділ інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури.


Новоутворений відділ реалізуватиме повноваження виконавчого комітету Ніжинської міської ради у сфері благоустрою, санітарного стану територій населених пунктів Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії  з правоохоронними органами.

Раніше це були: Відділ з благоустрою і Відділ роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами.

Найбільше дискусій викликало прийняття саме цього рішення. Сперечались і через ефективність даного відділу, адже контроль за благоустроєм Ніжина бажає кращого.

Також дискусію викликало і питання, а хто ж увійде до цих відділів, чи будуть нові кадри і хто стане керівником. Дійшли консенсусу в тому, що оскільки відділи реформуються (а за цим слідує процес скорочення) колишні працівники матюь бути працевлаштовані. Якщо серед присутніх є особа, яка відповідає кваліфікаційним вимогам, то міський голова, як зазначив юрист, згідно Закону в праві одноосібно призначити начальника управління. 

Якщо ж такої кваліфікованої особи не знайдеться, можливо, буде оголошено конкурс на зайняття вакантної посади начальника відділу.


Новоутворений відділ буде виконувати функції Відділу містобудування та архітектури і Відділу державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області.

Як зазначається у всіх проектах рішень, така реорганізація забезпечить ефективне здійснення повноважень посадовими особами місцевого самоврядування, покладених на них завдань і обов'язків.

Також в цьому можна розгледіти певну економію коштів на утримання цих реорганізованих відділів.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: