Завантаження ...
banner

Поліція вилучила з незаконного обігу чималий арсенал зброї

Набої до вогнепальної зброї, два обрізи, постріл до підствольного гранатомета і навіть саморобний вибуховий пристрій – такі небезпечні «іграшки» виявила поліція в рамках операції «Зброя та вибухівка»

арсенал, зброя, поліція

Набої до вогнепальної зброї, два обрізи, постріл до підствольного гранатомета і навіть саморобний вибуховий пристрій – такі небезпечні «іграшки» виявила поліція в рамках операції «Зброя та вибухівка».

Так, у Ніжині кримінальна поліція перевірила інформацію, що містянин зберігає вдома боєприпаси. Інформація знайшла своє підтвердження – в помешканні чоловіка правоохоронці виявили та вилучили постріл до підствольного гранатомета, набої до автоматичної та спортивно-мисливської зброї.
 
20 травня жителі Семенівки повідомили до поліції про постріли на околиці райцентру. Група реагування патрульної поліції разом із слідчо-оперативною групою у місцевого мешканця виявили та вилучили обріз мисливської рушниці, з яким чоловік вийшов на полювання. Зброя направлена на експертизу.

арсенал, зброя, поліція

У помешканні раніше судимого жителя Сосницького району в ході санкціонованого обшуку поліція вилучила обріз гладкоствольної рушниці, який направлений на дослідження.

А у жителя Коропського району слідчо-оперативна група знайшла та вилучила вибуховий пристрій, виготовлений кустарним способом. Після огляду «саморобки» вибухотехніки прийняли рішення про знешкодження пристрою. Зразки вибухівки направлені на експертизу.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) - карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Поліція нагадує, що в разі добровільної здачі громадянами зброї, вибухівки чи боєприпасів вони мають можливість уникнути покарання за їх незаконне зберігання.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: