Завантаження ...
banner
banner

Як пройшли навчання служб цивільного захисту у Ніжині. Фото

23 травня у місті Ніжині відбулися командно-штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту, під час яких було відпрацьовано дії щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації

навчання, цивільний захист

23 травня у місті Ніжині відбулися командно-штабні навчання  з органами управління та силами цивільного захисту, під час яких було відпрацьовано дії щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у випадку витоку гексану на ПрАТ «Ніжинський жиркомбінат» по вул. Прилуцькій, 2.

У ході навчання особовий склад спеціалізованих служб цивільного захисту міста відпрацьовував спільні дії при виникненні умовної надзвичайної ситуації. Навчання складалися з теоретичного та практичного етапів. Спочатку  у великій залі  виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням міського голови Анатолія Лінника, де присутні доповідали алгоритм своїх дій в умовах винекнення пожеж вибухів на суб'єктах господарювання.

Після теоретичної частини особовий склад спеціалізованих служб цивільного захисту  м.Ніжина свої дії відпрацьовували практичні дії.За ввідною, яку вручив керівник навчання Володимир Селюченко, автоцистерна ємністю 40 куб.м заповнена гексаном була поставлена для розвантаження в Блок №1 цеху екстракції ПрАТ «Ніжинського жиркомбінату».

Внаслідок порушення її цілісності під час розвантаження виникло руйнування корпусу автоцистерни, що спричинило пролив гексану, його випаровування в повітря та виникнення  пожежонебезпечної хмари. Як наслідок створилася загроза руйнування самого цеху екстракції, будівель складу зберігання шроту та відділення по виробництву лушпиння пресованого гранульованого та п'ять житлових будинків приватного сектора з прилеглих вулиць. До відпрацювання практичних навичок долучилися  працівники  рятувальної, протипожежної, медичної служб міста, а  служба охорони громадського порядку, формування цивільного захист ПРАТ "Ніжин жиркомбінат" та дві аварійно-рятувальні ланки зведеного загону цивільного захисту міста (ТОВ «Ніжин Хліб», ДП НВК «Прогрес»).Вогнеборці відпрацьовували дії з гасіння пожежі, водночас проводили евакуацію постраждалих, яких в подальшому передали працівникам швидкої медичної допомоги. Кожна служба на місці події виконувала ті дії, які вона повинна робити під час ліквідації такої надзвичайної ситуації.

Завдяки проведенню навчань перевірено організацію оповіщення, швидкість і організованість оповіщення та збору учасників навчань, правильність розрахунків і пропозицій, дії служб цивільного захисту з ліквідації надзвичайної ситуації.

Тренування відбулося на належному рівні.

Начальник сектора взаємодії із засобами масової інформації (прес-центр) відділу інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

навчання, цивільний захист

навчання, цивільний захист

навчання, цивільний захист

навчання, цивільний захист

навчання, цивільний захист

навчання, цивільний захист

навчання, цивільний захист

навчання, цивільний захист

навчання, цивільний захист
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: