Завантаження ...
banner

Липіврізьку сільську раду можливо приєднають до Ніжинської ОТГ

4 травня у малій залі Ніжинської ради відбулася перша зустріч очільників міста з представниками Липіврізької сільської ради. На засіданні були присутні: перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник

засідання, громада, Липів Ріг, приєднання


4 травня у малій залі Ніжинської ради відбулася перша зустріч очільників міста з представниками Липіврізької сільської ради.

На засіданні були присутні: перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко та Сергій Дзюба, радник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Осадчий, Липіврізький сільський голова Олексій Пелипканич, головний бухгалтер Липіврізької сільської ради Надія Дупа, секретар Липіврізької сільської ради Тетяна Герасименко, представники структурних підрозділів та виконавчих органи виконавчого комітету Ніжинської міської ради, комунальних підприємств, комунальних некомерційних підприємств «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» та «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» Ніжинської міської ради Чернігівської області.

На попередніх обговореннях щодо перспектив об’єднання в єдину громаду міський голова Анатолій Лінник зазначав, що реформа об'єднання територіальних громад набуває поступового розвитку. Так історично та культурно склалося, що села, які межують з Ніжином, мають спільне коріння. Місто має можливість надання всіх видів послуг. В ньому створена та існує розгалужена інфраструктура. Для Ніжина об'єднання громад цікаве тим, що місто може розширити свою територію, збільшить кількість населення, отримуватиме більше коштів на розвиток інфраструктури, а позитивом для громад є те, що люди з сіл зможуть користуватися інфраструктурою міста. В свою чергу, для сіл об’єднання стало б новим поштовхом для подальшого розвитку.

Позиція міської ради з приводу об’єднання була вже висловлена, коли прийняли рішення про запрошення до об’єднання сільських громад. Головам сільрад були надіслані відповідні листи. 19 листопада 2018 року на пленарному засіданні 44 сесії VII скликання депутатами Ніжинської міської ради було прийнято рішення про створення Ніжинської об’єднаної територіальної громади шляхом приєднання сіл Кунашівка, Паливода та Наумівське. Дане рішення стало поштовхом для Села Липів Ріг, яке стоїть у списку Чернігівської обласної державної адміністрації щодо можливого приєднання до міста Ніжина.


засідання, громада, Липів Ріг, приєднання


Представники міської влади та Липіврізької громади обговорили хвилюючі питання стосовно подальшого добровільного об’єднання та його переваги.

Під час діалогу перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник проінформував присутніх щодо нюансів приєднання, розповів, які етапи потрібно пройти, щоб завершити процедуру приєднання відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» на продемонстрував на прикладі вже приєднаної Кунашівської територіальної громади.

Потому гостям окреслили перспективи покращення надання послуг у тій чи іншій сфері, а саме: фінансування, транспортної мережі, освіти, медицини, культури, вивозу сміття, соціального захисту, спорту, економіки, а також розповіли про шляхи вирішення проблем розвитку в разі об’єднання громади. 

Підвівши підсумки засідання та обговоривши всі можливі переваги, перспективи об’єднання, учасники дійшли висновку, що об’єднання у єдину громаду з містом Ніжином для них є найбільш перспективним і вигідним.

За інформацією начальника сектора інформаційно-аналітичної роботи відділу інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю Катерини Симоненко

засідання, громада, Липів Ріг, приєднання

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: