Завантаження ...
banner

1 рік умовно за незаконний прийом металобрухту

Прокурором у суді доведено вину мешканця одного із сіл Ніжинського району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 213 КК України (здійснення прийому брухту чорних металів фізичною особою)

металобрухт, прийом, прокуратура, суд

Прокурором у суді доведено вину мешканця одного із сіл Ніжинського району  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 213 КК України  (здійснення прийому брухту чорних металів фізичною особою).

Як раніше повідомлялось, за процесуального керівництва Ніжинської місцевої прокуратури, слідчими Ніжинського відділу поліції припинено незаконну діяльність пункту прийому брухту чорних металів на території Ніжинського району. 

Під час санкціонованого обшуку у чоловіка за місцем його мешкання  виявлено та вилучено обладнання для прийому металобрухту та металобрухт загальною вагою 580 кг.

У ході судового розгляду підтвердилося, що 50 річний мешканець одного із сіл Ніжинського району, порушуючи Закон України «Про металобрухт», відповідно до якого операції з металобрухтом здійснюються лише спеціалізованими або спеціалізованими металургійними переробними підприємствами, а також їх приймальними пунктами, а збирання, заготівля, переробка та реалізація промислового металобрухту фізичними особами забороняється, у період з січня 2019 року здійснював прийом брухту чорних металів від населення за місцем свого проживання.   

У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину та щиро покаявся у скоєному.

При призначенні покарання обвинуваченому суд врахував усі обставини справи, в тому числі і те, що обвинувачений жодного разу не притягувався до кримінальної відповідальності.  

Відтак, вироком Ніжинського міськрайонного суду винуватця, за вчинення інкримінованого йому злочину, засуджено до 1 року обмеження волі та звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік.  

На даний час вирок не вступив в законну силу. 

Ніжинська місцева прокуратура
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: