Завантаження ...
banner
banner

Досвід Ніжина хотіли запровадити в Борисполі

На засіданні виконавчого комітету Бориспільської міськради 3 червня зацікавилися практикою Чернігівської області, зокрема Ніжина, у питанні про нове у встановленні тарифів на послуги з вивезення твердих

Бориспіль, сміття, досвід


На засіданні виконавчого комітету Бориспільської міськради 3 червня зацікавилися практикою Чернігівської області, зокрема Ніжина, у питанні про нове у встановленні тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів у місті.

Головною проблемою із вивезенням відходів у Борисполі є приватний сектор, де із 10 тисяч домогосподарств договори на послугу уклали 4 тисячі. Решта викидають непотріб переважно у сміттєві баки біля багатоповерхівок, тобто за вивезення його платять мешканці квартир.

Тому досвід Ніжина у цьому питанні представникам КП «ВУКГ» видався слушним.

І працівники ВУКГ, і представники відділу контролю за благоустроєм зауважують, що вони пропонують не вигадану систему, а існуючу практику, яка допомогла вирішити проблему сміття в Ніжині (в нашому місті систему публічних договорів запровадили у 2017 році).

Тобто тоді працівникам ВУКГ немає необхідності укладати договори з кожним мешканцем. Адже, згідно із законодавством, оприлюднюючи публічний договір, компанія звертається до жителів населеного пункту розглянути пропозиції комунального підприємства, викладені в договорі. Після 30 днів від дати публікації договору він вважається укладеним.

Наголошувалося, що зараз в Ніжині 95% населення сплачує за вивезення сміття. Хоча в 2017-му ситуація там була гіршою, ніж зараз в Борисполі.

Не дивлячись на низку аргументів, присутніх не переконали. Дане питання підтримали 10 голосів із 11 необхідних. Двоє — проти. Питання провалили.

За матеріалами
 Вісті. Інформація. Реклама

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: