Завантаження ...
banner
banner

За чотири дні дорожні розмітки оновлять по всьому місту

Свіжа дорожня розмітка вже красується з початку вулиці Московської. Роботи по її нанесенню розпочалися учора, 20 червня, по обіді. Виконує їх організація "Знаки УА", яка працює в нашому місті вже більше трьох років. Така робота – замовлення УЖКГ та Б, як повідомив сайту Мynizhyn.com

розмітка, фарба, асфальт

Свіжа дорожня розмітка вже красується з початку вулиці Московської. Роботи по її нанесенню розпочалися учора, 20 червня, по обіді. Виконує їх організація "Знаки УА", яка працює в нашому місті вже більше трьох років. Така робота – замовлення УЖКГ та Б, як повідомив сайту Мynizhyn.com депутат міськради Ігор Шалай. Ігор Віталієвич опікується питаннями інфрастуктури, тому розповів про хід роботи та подальші плани.

Як зазначив Ігор Віталієвич, фарбу, якою "малюють" дорожню розмітку, закуповують на заводі-виробнику і наносять у чистому вигляді. Для поліпшення видимості розмітки і зорового орієнтування водіїв в темну пору доби в дорожню розмітку спеціалісти додають скляні мікрокульки. Перший такий перехід (червоно-білий) було нанесено в Ніжині, біля ЗОШ №9, ще у 2015 році. Але протримався він недовго – близько півроку, хоча мав би залишатися яскравим на роки.

Ігор Шалай пояснює це так: "Ніжинська вулично-шляхова мережа дісталась нам у спадщину. Вона, на жаль, носить депресивний характер. Ремонти, які проводились на ній, були ямкові, а не капітальні. Асфальтне покриття не відповідає високим стандартам, тому і фарба не витримує".

Роботи по нанесенню "зебри" заплановані на 3-4 дні. Оновлено буде вулиці центральної частини міста, розмітки біля шкіл та садочків, по вулицях Об’їжджа, Овдіївська, Василівська, Івана Франка, а також велосипедні доріжки біля молокозаводу та по вулиці Шевченка, крім того, покращать розмітку на круговому русі.

У ході розмови Ігор Віталійович поділився планами на недалеке майбутнє. Стосуються вони оновлення ніжинських мостів: так званого "газового" (у майбутньому – Театральний) та біля центрального ринку (його планують перейменувати в Батуринський).

"Найближчим часом в зоні "газового" мосту буде реалізовано проект естетичної модернізації з обладнанням пішохідних переходів, підсвітки, встановлення сучасних знаків. Також на бульварі Шевченка плануємо обладнати всі пішохідні зони, вони матимуть підсвітку, сучасні нові знаки з дублюванням. Хочу наголосити, що проект безпечних пішохідних переходів бульвара Шевченко реалізований у рамках проекту "Громадський бюджет", він же "Бюджет участі", що передбачає участь представників громади у реалізації проектів, що фінансуються з міського бюджету. За участь даних проектів було зібрано близько 1000 голосів".


Валентина Пильник
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: