Завантаження ...
banner

Мало урн, багато сміття та немає центру відпочинку – ніжинці про наболіле

Що задовольняє, а що потребує змін – ніжинці ділилися думками. Людмила Володимирівна, бібліотекар, ЗОШ №9 – На мою думку, благоустрій міста у нас шкутильгає. Хотілося б, щоб було чистіше, акуратніше, це стосується і зупинок

дороги, центр відпочинку, сміття

Людмила Володимирівна, бібліотекар, ЗОШ №9

– На мою думку, благоустрій міста у нас шкутильгає. Хотілося б, щоб було чистіше, акуратніше, це стосується і зупинок громадського транспорту, і стану вулиць. Взяти ось хоча б "руїни" по вулиці Шевченка. Чула, що це НіжинТеплоМережі там труби замінюють, ведеться підготовка до зими. Розумію, справа потрібна, але можна це робити оперативніше? Ні пройти, ні проїхати! 

дороги, центр відпочинку, сміття

Людмила Володимирівна, домогосподарка

– У мене – 12-літня дитина, дівчинка. Підлітку нікуди піти розважитись. Парк Шевченка уже нецікавий, я вважаю, його взагалі треба переобладнати в сучасний центр відпочинку дітей. У місті немає, де дітям провести спортивне дозвілля. Облаштували б для підлітків скейт-парк! Багато ніжинців катаються на роликах, велосипедах ВМХ, самокатах, трюки простенькі виконують... Думаю, це було б цікаво.

дороги, центр відпочинку, сміття

Андрій, Ярослав, Данил, Настя – 16-літні підлітки

– Місто, в цілому, гарне! А коли є гроші, то ще й розважитись можна! Немає грошей – ні в кіно, ні в кафе не підеш. Залишаються лавки у сквері. А біля них – урни, які часто переповнені. Це – недолік нашого міста. Нерідко бачимо картину, коли сміття просто сиплеться з урни, поруч купи лежать. Комунальники не встигають вчасно прибрати, чи занадто багато насмічуємо?

Ганна Андріївна, пенсіонерка

– Мене не влаштовує ніжинська медицина. Мабуть, це проблема не лише нашого міста, а країни в цілому. Однак, якщо говорити про ніжинських лікарів, то більшість звикли брати гроші з пацієнтів. Немає грошей – на тебе і не глянуть. Це обурює, бо пенсія у мене – півтори тисячі. Дуже не пошикуєш... А нещодавно потрапила до лікарні, так мені одразу список пред'явили: ціла петиція! Купи і те, й те... Навіть те, що і не знадобиться, і те в списку є: миючий, чистячий засіб – для чого вони при хірургічному втручанні? Лікарні що, не забезпечені елементарним? Немає ні йоду, ні зеленки, ні вати... Це нормально?

Олександр, водій

– Не влаштовують дороги. Вони роками благають про капітальний ремонт. Не влаштовує санітарний стан міста. На мій погляд, брудно. І справа не в комунальниках, які не прибирають. Прибирають, але ж смітять самі ніжинці... Це прикро і образливо.

дороги, центр відпочинку, сміття

Віра Григорівна, пенсіонерка

– Бентежить, що багато дитячих майданчиків – у аварійному стані. Діткам ніде розважитися. Навіть під час святкування Дня захисту дітей у парку Шевченка дітям не було зроблено жодної знижки на атракціони. Так, про це ніхто не казав, але ж хотілося якогось приємного сюрпризу.

Також було б дуже добре, якби у Ніжині була зона відпочинку для дітей, гарна, сучасна. Так, є парк Шевченка, але ж ціни там "кусаються", та й великого різноманіття атракціонів немає, майже всі старі.

Не задовольняють маршрутки: занадто дорогі, та й придивіться, у якому вони стані?

дороги, центр відпочинку, сміття

Олександр, гість з Одеси

– Ніжин мені сподобався. Особливо вулиця Гоголівська, по ній багато храмів... Та й загалом, тут є чимало гарних місць і, хочу сказати, порівняно з Одесою, Ніжин – чистіший. Тут прибрано, але складається таке враження, що просто не вистачає урн. Якби їх було більше, смітили б менше.

Спілкувалася Валентина Пильник
Фото Наталія Нікітіна 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: