Завантаження ...
banner

Дві школи у Ніжині стануть гімназіями

Сьогодні, 26 червня, на черговій п’ятдесят шостій сесії міської ради розглянули і прийняли рішення про перейменування двох ніжинських шкіл - №2 і №14. Ніжинська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 14 Ніжинської

школи, перейменування

Сьогодні, 26 червня, на черговій п’ятдесят шостій сесії міської ради розглянули і прийняли рішення про перейменування двох ніжинських шкіл - №2 і №14.
 
Ніжинська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 14 Ніжинської міської ради Чернігівської області (код ЄДРПОУ 26467994) перейменовується на Ніжинську гімназію № 14 Ніжинської міської ради Чернігівської області з структурними підрозділами: початкова школа – заклад освіти І ступеня, заклад дошкільної освіти. 
 
І ніжинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 Ніжинської міської ради Чернігівської області (код ЄДРПОУ 26467925) змінює назву на Ніжинську гімназію № 2 Ніжинської міської ради Чернігівської області. 
 
Відповідно до частини 1 статті 9 Закону України «Про загальну середню освіту» (в редакції від 05.09.2017) здобуття загальної середньої освіти забезпечують: початкова школа – заклад освіти I ступеня (або структурний підрозділ іншого закладу освіти), що забезпечує початкову освіту; гімназія – заклад середньої освіти II ступеня (або структурний підрозділ іншого закладу освіти), що забезпечує базову середню освіту; ліцей – заклад середньої освіти III ступеня (або структурний підрозділ іншого закладу освіти), що забезпечує профільну середню освіту.

З огляду на це, від тепер замість термінів «загальноосвітня школа», «навчально-виховний комплекс» у назві закладу загальної середньої освіти прописується його відповідний тип – початкова школа, гімназія або ліцей. 
 
Відтак є необхідність прийняти рішення про зміну назв шкіл, аби привести їх у відповідність згідно з вимогами Законів України «Про освіту» та «Про загальну середню освіту».
 
Крім того, прийняття рішення пов’язано з необхідністю відкриття двох дошкільних груп на загальну кількість – 40 місць, які будуть розміщені в будівлі Ніжинської ЗОШ І-ІІ ст. № 14, що розташована за адресою: місто Ніжин, вул. Шикерогринівська, 52-А. Це надасть змогу задовольняти зростаючі потреби громадян у отриманні дошкільної освіти віддаленого мікрорайонну та розвантажити інші заклади дошкільної освіти міста Ніжина.  
 
А проект рішення про перейменування загальноосвітньої школи №2 підготовлено Управлінням освіти з ініціативи адміністрації Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 (клопотання від 08.04.2019 № 02-10/126) за результатами розгляду даного питання на засіданнях Громадської організації «Піклувальна рада Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 2 «Порада» (протокол № 2 від 14.03.2019) та педагогічної ради школи (протокол № 17 від 21.03.2019).  
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: