Завантаження ...
banner

Кричуща небезпека аварійних будівель

У нашому місті, на жаль, є багато небезпечних місць, де не те, що гуляти заборонено, а й просто проходити повз може бути небезпечно. Такі захаращені місця, аварійні приміщення волають про своє закриття! І, разом з тим, вони стають об'єктами

аварійна будівля, небезпека, господарські приміщення

У нашому місті, на жаль, є багато небезпечних місць, де не те, що гуляти заборонено, а й просто проходити повз може бути небезпечно. Такі захаращені місця, аварійні приміщення волають про своє закриття! І, разом з тим, як не дивно, вони стають об'єктами, де гуляють діти, збираються підлітки, часто навіть не допускаючи думки про приховану небезпеку...

Будівля в районі Учкудука, що межує з територією хореографічної школи – яскравий приклад таких місць. Питання кричущої небезпеки стосовно цього обєкту підійняв депутат Ніжинської міськради Андрій Гомоляко учора, 26 червня, в ході пленарного засідання сесії.

Як було повідомлено, раніше у цій будівлі знаходились господарські приміщення садка та льох. Наразі аварійний об'єкт розсипається на очах. Без вікон та дверей, дах давно покосився, потихеньку падають стіни, шиферу нема вже й половини, а недобросовісні ніжинці, як то кажуть, "під шумок" (адже і так брудно) зносять сюди відходи та сміття.

Втім, "гуляки" збираються тут мало не щовечора. Чим приваблює таке місце – невідомо. Голосні крики, часто з нецензурними словами, пісні, танці до глибокої ночі не дають заснути мешканцям навколишніх будинків. Зі слів Андрія Гомоляки, люди через день викликають поліцію, але, як бачимо, віз і нині там. До обговорень долучився і депутат міськради Олег Щербак, який підтвердив, що днями на власні очі бачив, як компанія підлітків розвела багаття і розпивала спиртні напої. "Це учні, які проходять по певним кримінальних справах", – повідомив Олег Володимирович.

Депутати наголосили на необхідності прийняти міри, не зволікаючи. На сьогодняшній день хоча б елементарні – забити дошками всі входи до горе-будівлі. 

У ході обговорень стало відомо, що власника вищезгаданої будівлі немає серед живих, а у співвласників немає інтересу до цього обєкту. Міський голова запевнив, що питання буде на контролі. Дуже на це сподіваємось, адже небезпека подібних місць має бути ліквідована одразу.

Валентина Пильник
Фото з мережі "Фейсбук" 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: