Завантаження ...
banner
banner

Понад 240 дітей побували літніми археологами

Із 4 по 18 червня 2019 року на базі ніжинської археологічної експедиції, в рамках виконання «Цільової програми проведення археологічних досліджень в місті Ніжин на 2017 – 2021 роки» пройшла, вже традиційна, літня археологічна школа

Ніжин, археологічна школа, Кедун

Із 4 по 18 червня 2019 року на базі ніжинської археологічної експедиції, в рамках виконання «Цільової програми проведення археологічних досліджень в  місті Ніжин на 2017 – 2021 роки»  пройшла, вже традиційна,  літня археологічна школа.

Цього року події відбувались на території археологічної  пам’ятки  «поселення  МАГЕРКИ І», ряд дослідників локалізує згадане поселення як місце літописної битви на Ніжатиній ниві. Організаторами виступили управління культури і туризму Ніжинської міської ради, археологічна лабораторія  Ніжинського  державного університету імені Миколи Гоголя та ГО «Ніжинське археологічне товариство».

Під час роботи  школярі та гості міста змогли прийняти участь в археологічних розкопках Ніжина, прослухати лекції з археології міста,  відчути себе в ролі давньоруського гончаря, воїна, коваля, кухаря та  спробувати подолати елементи туристичної смуги перешкод. Також під час роботи школи відбувся шостий польовий семінар «Історична реконструкція – стародавній Ніжин», під час якого були розглянуті подальші перспективи розвитку проекту «Літня археологічна школа».

За час роботи школи в її роботі прийняли участь понад 240 дітей з різних шкіл міста. В результаті розкопок було зібрано колекцію археологічних матеріалів ХІ-ХІІ ст., серед яких переважають елементи давньоруської зброї та спорядження вершників. Враховуючи побажання відвідувачів та висновки учасників польового семінару в майбутньому планується збільшення терміну роботи школи принаймні на тиждень та запровадження до програми нових історичних видів ремесел та  промислів.
К.і.н., доцент, керівник ніжинської археологічної експедиції,  голова правління ГО «Ніжинське археологічне товариство при Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя»  КЕДУН І.С.

Ніжин, археологічна школа, Кедун

Ніжин, археологічна школа, Кедун

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: