Завантаження ...
banner

У Ніжині засудили крадіїв готівки з банкоматів

В Ніжинському міськрайонному суді Чернігівської області завершився розгляд справи за обвинуваченням двох осіб, визнаних винуватими у крадіжках грошових коштів з банківських автоматів самообслуговування

крадії, банкомат, прокуратура, суд

В Ніжинському міськрайонному суді Чернігівської області завершився розгляд справи за обвинуваченням двох осіб, визнаних винуватими у крадіжках грошових коштів з банківських автоматів самообслуговування.

Прокурором у суді доведено, що один з обвинувачених використовував шкідливе програмне забезпечення, за допомогою якого отримував інформацію про кількість та номінали грошових купюр, які містяться у банкоматах.

Доступ до операційної системи банківського автомату зловмисник отримував після запуску такого програмного забезпечення, що дозволяло забирати усю наявну готівку.

Відтак, чоловік здійснив 2 крадіжки грошей з банкоматів, які належать ПАТ КБ «ПриватБанк» на загальну суму 198 тис грн. Інші 4 злочинні спроби не були доведені до завершення з причин, що не залежали від волі обвинуваченого.

Крім того, до одного зі своїх злочинних планів чоловік залучив 64-річного спільника, з яким вони разом викрали з банкомату у м. Ніжин 450 тис грн.

Загалом, з банкоматів самообслуговування у м. Чернігові, м. Ніжині та м. Мена викрадено грошових коштів на загальну суму 648 100 грн.

Вироком суду одного з обвинувачених за інкриміновані кримінальні правопорушення засуджено до 5 років позбавлення волі, іншого – до 4.

Наразі, вирок законної сили не набрав.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: