Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині найдорожчий проїзд - 6,50. А у Мені влітку маршрутки відмінили

Проїзд у міському транспорті по Ніжину найдорожчий в області — 6 гривень 50 копійок. У Чернігові 6 гривень, у Прилуках і Бахмачі — 5. — Усього у нас 14 маршрутів, — каже Віктор Карпенко, начальник відділу транспорту

маршрутки, Ніжин, Чернігів, Прилуки, Мена

Проїзд у міському транспорті по Ніжину найдорожчий в області — 6 гривень 50 копійок. У Чернігові 6 гривень, у Прилуках і Бахмачі — 5.

— Усього у нас 14 маршрутів, — каже Віктор Карпенко, начальник відділу транспорту Ніжинської міськради. — По місту їздить 67 маршруток. Половина з них — «Рута-25» з двома автоматичними розсувними дверцятами. До 2021 року вони повинні бути всі такі.

— Перевізники надавали розрахунки, що собівартість перевезень 11 гривень. Інакше не будуть возити. Люди страйкували.

— Від виборів до виборів у нас так. Пільгова категорія населення їздить по 4,50. Це пенсіонери, інваліди другої групи, чорнобильці. Школярі платять по 2 гривні цілий рік. Спочатку ціну для них ставили гривню під час навчання і 4 — у вихідні і літній період часу.

— Наші пільговики їздять по три гривні, — каже Олександр Сивенко, заступник прилуцького міського голови. — Для населення ціна — 5 гривень. Школярі їздять за талонами, які компенсує міськрада. Діє це для учнів, які живуть далеко від шкіл. Видаються навчальними закладами по 2 талони на день. Але влітку ці талони водії не беруть, бо відділ освіти їх не прийме, за проїзд компенсації не буде.

Гостре питання у нас наразі — водії. На початку року було 12 маршрутів, зараз — 9. Нема кому возити.

Безкоштовно маршрутка возила людей у Мені.

— Так було деякий час, а тоді почали возити за гроші, — каже Геннадій Примаков, голова Менської об’єднаної територіальної громади. — По три гривні. Пільгова категорія і школярі їздили безкоштовно. За рахунок міського бюджету. Але з весни наші люди їздять великами. Ми надіслали перевізнику лист, що попиту немає, в їхніх послугах немає потреби. Чи підніметься ціна у вересні, побачимо. Поки що перевізник до нас не звертався.

Юлія Семенець, тижневик «Вісник Ч» №27 (1729), 4 липня 2019 року
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: