Завантаження ...
banner

Пам'ятник Борцям за Незалежність викликав у ніжинців суперечливі думки

Цього літа (а саме: до 24 липня, як було зазначено на одній із комунальних нарад) в парку по вулиці Незалежності планують встановити пам'ятник Борцям за Незалежність. Як зазначено в соцмережі, його автор – Данило Ровенчин, родом з

Ніжин, пам'ятник, обговорення

Цього літа (а саме: до 24 липня, як було зазначено на одній із комунальних нарад) в парку по вулиці Незалежності планують встановити пам'ятник Борцям за Незалежність. Як зазначено в соцмережі, його автор – Данило Ровенчин, родом з Ніжина.

Монумент класичного стилю виготовлено із граніту. Фізично розвинений, одягнений в штани військового покрою, обутий в берці чоловік тримає в руках меч. Допис на цю тему створив Andrew Andrusenko у мережі Фейсбук, де  виклав фото майбутнього пам'ятника, і воно викликало шквал протилежних думок та емоцій.

Одному не подобається те, що чоловік напівроздягнений, іншому – що тримає в руках меч, а не уламки снарядів від "Граду", бо в першу чергу, монумент присвячений воїнам АТО, а вони захищали нашу землю не мечами; дехто побачив у скульптурі радянську символіку... Є й такі, які повністю задоволені гранітним борцем.

Обговорення активно продовжуються, втім, саме в такому вигляді памятник уже давно затверджений міськвиконкомом. 

Валентина Пильник 

Ніжин, пам'ятник, обговорення

Ніжин, пам'ятник, обговорення

Ніжин, пам'ятник, обговорення

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: