Завантаження ...
banner
banner

Ніжинці будуть платити більше, бо "НіжинТеплоМережі" загрузло в боргах?

Неоднозначна ситуація відбулася сьогодні, 11 липня, в ході засідання виконавчого комітету. На розгляд присутнім було подано проект рішення «Про погодження товариству з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі» розрахунку розміру

ТОВ «НіжинТеплоМережі», тарифи, борги

Неоднозначна ситуація відбулася сьогодні, 11 липня, в ході засідання виконавчого комітету. На розгляд присутнім було подано проект рішення «Про погодження товариству з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі» розрахунку розміру втрат, що виникли протягом періоду розгляду тарифів, встановлення та їх оприлюднення». 

Справа в тому, що «НіжинТеплоМережі» заборгували НАК «Нафтогаз України» 5 млн. гривень. У минулому році  (з 1 листопада) підвищилась ціна на природній газ для населення, бюджетних установ та інших споживачів, а тарифи  вищезгаданого підприємства не зросли, таким чином воно опинилося в мільйонних боргах.

Аби вийти зі скрутного становища, керівництво «НіжинТеплоМережі» запропонувало підвищити тарифи для місцевого населення на 50 гривень.  У разі, якщо ТОВ не виплатить борг, воно не зможе заключити  договір з НАК «Нафтогаз України» на наступний рік, а отже, не зможе надавати ніжинцям якісні послуги.

Втім, не слід забувати, що 26 червня поточного року Кабінет міністрів України встановив граничні тарифи на житлово-комунальні послуги для українців на опалювальний сезон 2019-2020 років. Постанову підтримали п'ятнадцятьма голосами, рішення прийняте.

Таким чином: у разі оснащення приладами обліку - 1400 гривень за 1 Гкал (з урахуванням податку на додану вартість); у разі відсутності приладів обліку - 35,21 гривні за 1 кв. метр (з урахування ПДВ). Ціна за  постачання гарячої води: за умови підключення рушникосушильників до систем постачання гарячої води – 83,66 гривні за 1 куб. метр (з урахуванням ПДВ); у разі їх відсутності - 75,74 гривні за 1 куб.м. (з урахуванням ПДВ).

Іншими словами: чому ніжинці мають платити більше, ніж це визначено законом?
Ситуація «зависла в повітрі». З одного боку, є постанова Кабінету міністрів, де чітко прописані граничні тарифи на житлово-комунальні послуги для українців (в тому числі, й ніжинців). А з іншого – є «НіжинТеплоМережі», які не зможуть надати якісні послуги з теплопостачання, бо самі в збитках. 

Дане рішення направили на доопрацювання.

Валентина Пильник
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: