Завантаження ...
banner
banner

Книга про ніжинських козаків готова до друку

Підготовлено до друку нове краєзнавче видання - дайджест публікацій та матеріалів ніжинських дослідників "Нариси історії Ніжина Козацької доби". Про це в мережі Фейсбук повідомила Бібліотека Ніжинського університету імені

Ніжин, козаки, збірник

Підготовлено до друку нове краєзнавче видання - дайджест публікацій та матеріалів ніжинських дослідників "Нариси історії Ніжина Козацької доби".  Про це в мережі Фейсбук повідомила Бібліотека Ніжинського університету імені Миколи Гоголя.

У 2018 році громадськість Ніжина відзначила 370 років від дня заснування Ніжинського козацького полку. На відзначення цієї події Бібліотека Ніжинського держуніверситету виступила з ініціативою видати дайджест статей та матеріалів місцевих науковців під загальною назвою "Нариси історії Ніжина козацької доби".

До участі у збірнику зголосилися науковці університету, Ніжинського краєзнавчого музею та дослідники-краєзнавці, що розробляють тему історії Ніжинського козацтва 17-18 ст.

До збірника увійшли статті та матеріали за останні 20-30 років, що були оприлюднені у малотиражних виданнях та збірниках, принагідно доопрацьовані та заново відредаговані авторами. Таким чином, збірник "Нариси історії Ніжина козацької доби" є першим зведеним виданням, що репрезентує та підсумовує творчий доробок ніжинських істориків у вивченні цієї цікавої теми за останні роки.
 
У цілому книга вже зверстана та готується до публікації. У книзі буде понад 300 сторінок тексту, кольорова вклейка з ілюстраціями, кольорова м'яка ламінована палітурка. Тираж видання буде обмеженим - віддрукують тільки авторські примірники та книги для презентації та роздачі по бібліотекам.

Електронна версія книги буде виставлена на сайті Бібліотеки НДУ імені М.Гоголя. У тих, хто бажає отримати паперовий примірник книги, є можливість його передплатити.  Передплата триватиме до 10 серпня 2019 року. Умови передплати  за електронною адресою: ndulibrary@ukr.net

На сайті Бібліотеки НДУ імені М.Гоголя також звертаються до можливих спонсорів видання:  якщо у них є бажання допомогти збільшити тираж видання, бібліотека готова до співпраці і чекає на пропозиції.

Ніжин, козаки, збірник

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: