Завантаження ...
banner

У Ніжині впроваджуються 5 ЕСКО-проєктів

Енергосервіс в Україні продовжує набирати оберти. На сьогодні у 18 регіонах уже підписані понад 330 ЕСКО-договорів більш ніж на 430 мільйонів гривень. Економія енергоспоживання сягає від 15% до 70%. На Чернігівщині розпочато реалізацію 5 енергосервісних

Енергосервіс, договори, тепловий пункт

Енергосервіс в Україні продовжує набирати оберти. На сьогодні у 18 регіонах уже підписані понад 330 ЕСКО-договорів більш ніж на 430 мільйонів гривень. Економія енергоспоживання сягає від 15% до 70%.

На Чернігівщині розпочато реалізацію 5 енергосервісних договорів на загальну суму інвестицій більше 6,3 мільйона гривень. Роботи проводяться в освітніх закладах міста Ніжин.

Так, у рамках Проекту ЄС/ПРООН «Усунення бар’єрів для сприяння інвестиціям в енергоефективність громадських будівель в малих та середніх містах України шляхом застосування механізму ЕСКО» затверджено істотні умови для 2 договорів на загальну суму понад 3,3 мільйона гривень для впровадження енергосервісу за механізмом поглибленого партнерства у Ніжинській загальноосвітній школі № 9 та фізкультурно-оздоровчому комплексі цього навчального закладу.

Тут уже встановлено модульний індивідуальний тепловий пункт, утеплено горище та трубопроводи, проведено балансування систем опалення. Завдяки цьому передбачається скорочення споживання теплової енергії від 20 до 50% та покращення умов перебування в закладі дітей і персоналу.  

Інші три ЕСКО-проєкти будуть впроваджені в навчально-виховному комплексі № 16 «Престиж», школі № 1 та гімназії № 3, повідомляє  Департамент житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської облдержадміністрації.

Джерело: Чернігівській монітор
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: