Завантаження ...
banner

Ніжинська авіація допомагає у навчанні колегам з Прикарпаття

29 липня на Прикарпатті розпочалися практичні збори з підготовки екіпажів авіації ДСНС України до гасіння пожеж в гірській місцевості на тему: «Гасіння лісових пожеж за допомогою авіації ДСНС України»

авіація, навчання, рятувальники, Ніжинський авіаційний загін

29 липня на Прикарпатті розпочалися практичні збори з підготовки екіпажів авіації ДСНС України до гасіння пожеж в гірській місцевості на тему: «Гасіння лісових пожеж за допомогою авіації ДСНС України».

Цього дня до Івано-Франківська прилетіли 2 літаки Ан-32П та гелікоптер Мі-8МТ. Впродовж дня було проведено рекогносцировки району польотів та місць забору і зливу  води. Також перевірено майданчики на придатність їх до виконання посадки.

В Управлінні ДСНС України в Івано-Франківській області відбулася прес-конференція начальника Управління ДСНС в області Володимира Чернецького та командира Спеціального авіаційного загону ОРС ЦЗ ДСНС України м. Ніжин  Івана Коробки, щодо проведення на Прикарпатті практичних зборів.

авіація, навчання, рятувальники, Ніжинський авіаційний загін

Як зазначив начальник Управління ДСНС в області Володимир Чернецький, левову частку пожеж, що виникли на території області з початку року, складають загорання у природних екосистемах. Цьогоріч на Прикарпатті ще не виникало загорань в лісовій місцевості, але досвід минулих років показує, що рятувальники повинні бути завжди готовими до надзвичайних ситуацій, а залучення авіації є вкрай потрібним для ліквідації такого роду пожеж.

Зі слів командира Спеціального авіаційного загону ОРС ЦЗ ДСНС України м. Ніжин Івана Коробки, до навчань буде залучено 2 літаки Ан-32П та гелікоптер Мі-8МТ, всього впродовж зборів на літаках пройдуть навчання 6 екіпажів, а на гелікоптері -15 екіпажів.

Найважливіші льотні роботи заплановано на найближчі три дні. Також Іван Коробка зазначив, що метою даних навчань є підготовка до робіт у гірській місцевості – як ліквідація пожеж, так і надання допомоги людям, які потрапили в надзвичайні ситуації. Вже найближчим часом планується, щоб  на Прикарпатті на постійному чергуванні перебував гелікоптер ДСНС України.

Було також обговорено план проведення навчань. Дані збори триватимуть на Прикарпатті до  3 серпня.

Управління ДСНС в Івано-Франківській області
nizhynnews.com 

авіація, навчання, рятувальники, Ніжинський авіаційний загін

авіація, навчання, рятувальники, Ніжинський авіаційний загін
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: