Завантаження ...
banner
banner

Сьогодні у Ніжині стартує ІІІ Міжнародна літня школа

Вже сьогодні, 1 серпня, до Ніжина з'їхалися студенти і викладачі для участі в українсько-польському проекті - ІІІ Міжнародна літня школа. Урочисте відкриття заплановано на 2 серпня о 10.00 годині в

Міжнародна літня школа, старт

Вже сьогодні, 1 серпня, до Ніжина з'їхалися студенти і викладачі для участі в українсько-польському проекті - ІІІ Міжнародна літня школа. 

Урочисте відкриття заплановано на 2 серпня о 10.00 годині в Гоголівському корпусі НДУ.

ІІІ Міжнародна літня школа «Виклики для сучасної демократії: український та польський досвід децентралізації очима молоді» відбувається в рамках українсько-польських обмінів молоддю при Міністерстві молоді та спорту України та під почесним патронатом Посольства Республіки Польща в Києві за участі студентів двох країн.

Мета ІІІ Міжнародної літньої школи полягає у поглибленні українськими та польськими студентами знань щодо досвіду адміністративних реформ в Україні та Польщі, а також формування навиків аналізу перспектив та пошуку шляхів розв’язання проблем самоврядних територіальних громад, що виникають у процесі реалізації курсу на децентралізацію влади. 

Міжнародна літня школа, як різновид неформальної освіти, є інноваційною не лише для Ніжина, але й для Чернігівської області.

Основні локації заходу: 

1) м. Ніжин – одне з семи чудес України, давнє українське місто зі славетною історією, культурою, демократичними традиціями та позитивним досвідом співіснування на його території різних етнічних спільнот, зокрема польської; 

2) м. Київ – столиця України, одне з найбільших та найстаріших міст Європи, місце розташування центральних органів влади України.

Тож бажаємо успіхів і до зустрічі на урочистому відкритті!
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: