Завантаження ...
banner

Вірші про життя від ніжинської письменниці Валентини Нестеренко

Ніжин багатий талантами – це і професійні спортсмени, талановиті художники, фотографи, майстри, письменники… І ось сьогодні ми вам хочемо розповісти про Валентину Нестеренко – талановиту письменницю з Ніжина

Валентина Нестеренко, вірші, поезія

Ніжин багатий талантами – це і професійні спортсмени, талановиті художники, фотографи, майстри, письменники…
 
І ось сьогодні ми вам хочемо розповісти про Валентину Нестеренко – талановиту письменницю з Ніжина, чиї прості вірші зачіпають за живе.
 
Про життя Валентини можна написати цілу книгу – чоловік воював в Афганістані, син учасник бойових дій на сході України (2 роки воював у зоні АТО).
 
Цього року в Качанівці проходила виставка присвячена поезії Валентини Нестеренко - "Україна моя - доля моя". Також, за участі Валентини Володимирівни проходять літературні вечори в Ніжинській центральній бібліотеці.

Запрошували Валентину і до Польщі та досі не було можливості поїхати. Пише Валентина Володимирівна вільним стилем, мовою рідного краю про рідний Ніжин, Чернігівщину та Україну загалом. 

Валентина Нестеренко видала три збірки віршів: "Сльози України", "Життя-спогади", "Чотири пори року". Вони увійшли в одну велику книгу - "Україно моя - доля моя".

Валентина Нестеренко, вірші, поезія
 
"Любов до народу, України, рідної землі, передано від матері, батька і дідуся, який пройшов і війни, і революції. Він народився 1900 р. Кращої історії не описати, те що він мені розповідав. Закарбувалось у моїй пам'яті.
 
Я історію знаю справедливу, не з книги з живої розповіді дідуся, який проповз на пузі через усю Європу дійшов до Берліна, був поранений - 1 група. Усю правду, за усі роки життя, він мені розповідав.
 
Просив мене, щоб я передала своїм дітям і внукам, любов до матінки України, що я зробила і далі працюю над цією темою. Розповідаю людям, молоді, усім.
 
Ми Україна – єдиний народ. Наша земля - наше багатство. Не продай землю! Не зрадь Україну!
 
Так просив мене мій дідусь перед смертю. Вороги будуть завжди, ми дамо їм відсіч. А внутрішні вороги-вороги українського народу - небезпечні. Ти онучко, щоб пильно дивилась за ними, і писала про них, розповідала простому народу.
 
Я тоді не думала писати вірші. Він наче бачив на перед…", - ось таку історію розповіла нам Валентина Нестеренко.

Бережімо Україну! Бережімо наш рідний край!

mynizhyn.com

Валентина Нестеренко, вірші, поезія

Валентина Нестеренко, вірші, поезія

Валентина Нестеренко, вірші, поезія

Валентина Нестеренко, вірші, поезія

Валентина Нестеренко, вірші, поезія

Валентина Нестеренко, вірші, поезія
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: