Завантаження ...
banner

В історичній будівлі Ніжина розпочато ремонтні роботи

8 серпня міський голова А. Лінник перевірив стан виконання ремонтних робіт щодо перенесення художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею ім. І Спаського до ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. Директор Ніжинського краєзнавчого музею ім. І Спаського

музей, ремонт

8 серпня міський голова А. Лінник перевірив стан виконання ремонтних робіт щодо перенесення художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею ім. І Спаського до ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. Директор Ніжинського краєзнавчого музею ім. І Спаського Г. Дудченко доповів про проведену роботу.

Зокрема у приміщенні замінений весь електричний кабель, проведені роботи по відновленню стін та підлоги. Розповів що всі приміщення будівлі будуть задіяні, в одному буде літературна світлиця, в іншому – присвячена діяльності видатних історичних постатей Ніжина, хол буде ділитися на умовні секції, залежно від характеру та розміру виставок.

Генадій Дудченко повідомив, що під час ремонтних робіт було з’ясовано, що частина будівлі зведена ще у ХІІІV ст., а добудова, в якій було декілька класів в ХІХ ст.

Оглянули всі внутрішні приміщення школи та фасад будівлі, який також потребує ремонту, звернули увагу на першочерговість відновлення фундаменту. Міський голова подякував директору музею за проведену роботу та наголосив, що зупинятися на досягнутому не потрібно, оскільки це дуже важливий об’єкт для історико-культурної, мистецької сфери міста. Запевнив, що поетапно будуть виділятися кошти з міського бюджету для перенесення художнього відділу краєзнавчого музею та відновлення історичної спадщини.

Нагадуємо, що відділ буде розміщений в історичній будівлі, яка свого часу належала родині Макарових. В цьому приміщенні наш видатний земляк Микола Гоголь прочитав свої перші твори, про що зазначено на меморіальній дошці фасаду споруди.

Джерело: Офіційний сайт Ніжинської міської ради


музей, ремонт

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: