Завантаження ...
banner
banner

Земельні питання обговорили на засіданні комісії

Земельні питання Ніжина і не тільки обговорювали сьогодні, 14 серпня, в ході засідання комісії під головуванням депутата міськради Андрія Деркача. Питання вкрай важливі для містян, яких цього разу прийшло чимало, і кожен зі своїм

земля, питання, Ніжин, Кунашівка, ділянки

Земельні питання Ніжина і не тільки обговорювали сьогодні, 14 серпня, в ході засідання комісії під головуванням депутата міськради Андрія Деркача. Питання вкрай важливі для містян, яких цього разу прийшло чимало, і кожен зі своїм, наболілим. Інтереси ж Кунашівки представляла заступник старости села  Любов Миколаївна. Щодо земельних селянок цього села, винесених на сьогоднішній розгляд, то вони (всі 14) мають тенденцію до збільшення своїх меж. На доопрацювання залишили лише кілька з обговорених.

Що стосується земельних ділянок Ніжина, то питання по деяким з них не вирішуються одним днем. Зокрема, це ділянки, які пропонується надати учасникам АТО, але у цієї землі вже є власники, які десятиліттями її обробляють. Проблема в тому, що вони не приватизовані, тому вважаються вільними. Доказом того, що у цих соток роками був господар можуть служити хіба що підтвердження сусідів. На сьогоднішньому засіданні питання не вирішилося, його буде винесено на розгляд сесії, але головуючий висловив припущення, що рішенням сесії землю віддадуть саме захисникам.

Не вирішилася доля сьогодні іще одного питання: літня жінка, жителька вулиці Толстого просить до вже виділених 7 соток додати ще 3. Справа в тому, що ці три колись була у власності військової частини, яка розташована поруч. "Є рішення виконкому, – пояснила начальник відділу земельних відносин Валентина Місан, – де, згідно технічного паспорту ця родина мала 7 соток. На той час була така встановлена форма. Люди обробляли цю землю і поруч ще 3 сотки". Ті самі, які увесь цей час ніби зависли в повітрі: власник є, і, фактично, його немає.

З тієї причини, що на сьогоднішньому засіданні були присутні лише два депутати із чотирьох (А. Деркач та О. Ющенко), питання винесено на наступне засідання комісії.

Валентина Пильник 
земля, питання, Ніжин, Кунашівка, ділянки



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: