Завантаження ...
banner

У районі Ніжинського полігону дослідили повітря, ґрунт і підземні води

У районі Ніжинського полігону твердих побутових відходів (ТПВ), що по вулиці Прилуцькій, 172, провели моніторинги за забрудненням атмосферного повітря, ґрунтів та підземних вод. Спостереження, згідно затвердженого графіку

полігон твердих побутових відходів, моніторинг

У районі Ніжинського полігону твердих побутових відходів (ТПВ), що по вулиці Прилуцькій, 172, провели моніторинги за забрудненням атмосферного повітря, ґрунтів та підземних вод. Спостереження, згідно затвердженого графіку, здійснює КП «ВУКГ». 

Моніторинг якості атмосферного повітря ведеться за спостереженнями хімічного складу повітря, включаючи 5 забруднюючих речовин: пил, сірки діоксид (SO2), азоту діоксид (NO2), вуглецю оксид та формальдегід (H2CO).

За результатами проведених лабораторних досліджень Ніжинським міськрайонним відділом ДП «Чернігівський ОЛЦ МОЗ України» на вміст пилу, сірки діоксиду, азоту діоксиду, вуглецю оксиду та формальдегіду в атмосферному повітрі на території житлової забудови на відстані 1000 м. від полігону ТПВ Ніжина не перевищує ГДК, що відповідає вимогам «Гранично-допустимі концентрації хімічних і біологічних чинників в атмосферному повітрі населених місць», затверджених т.в.о. ГДСЛ України 03.03.2015 року.

Ніжинським міськрайонним відділом ДП «Чернігівський ОЛЦ МОЗ України» відібрано та проаналізовано зразки 
ґрунту на важкі метали, вологість, рН, ГХЦГ (сума ізомерів). За висновками Ніжинського МВ ДП «Чернігівський ОЛЦ МОЗ України» в результаті проведених лабораторних досліджень 25.06.2019 р. значення вмісту ГХЦГ в зразках ґрунту, відібраних в санітарно-захисній зоні полігону ТПВ Ніжина, відповідають вимогам Державних санітарних правил і норм 8.8.1.2.3.4-000-2001. Додатково проведено санітарно-біологічне дослідження ґрунту, за яким встановлено, що вміст у ґрунті ентеробактерій знаходиться в межах допустимих норм, патогенної мікрофлори, ентерококів, яєць та личинок гельмінтів не виявлено.

Контроль за станом підземних вод проводиться щокварталу через спостережні свердловини. Лабораторні дослідження проб води здійснюються на вміст  заліза, хлоридів, азоту аміака, нітритів, нітратів, а також на лужність, окисність, рН, СПАР.

Результати проведених досліджень доводять, що діяльність полігону ТПВ Ніжина не спричинила погіршення стану навколишнього природного середовища.

За матеріалами
Унєніж

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: