Завантаження ...
banner

Як лісовий знак врятував сім'ю з Ніжинщини

Заблукати в лісі можна завжди. І стосується це не тільки незнайомого, але й добре відомого місця. Так, наприклад, сьогодні у Вертіївському лісництві не змогли знайти дороги додому тато, мама й син

ліс, знак, сім'я, лісівники

Заблукати в лісі можна завжди. І стосується це не тільки незнайомого, але й добре відомого місця. Так, наприклад, сьогодні у Вертіївському лісництві не змогли знайти дороги додому тато, мама й син. Вони збирали гриби й не зогледілися, як зайшли вглиб. Зорієнтуватися допоміг діляночний стовпчик, на якому лісівники завжди вказують інформацію про квартал, виділ та номер ділянки. 

Тож родина, яка вже почала панікувати, змогла легко розповісти МНС, де саме знаходиться. Рятівники повідомили працівників лісгоспу і Віктор Холод, майстер Вертіївського лісництва, швидко знайшов сім’ю та вивіз до їхнього автомобіля, який стояв на узліссі.

Тож ніжинські лісівники ще раз нагадують, що потрібно робити, коли заблукали в лісі:

• Перш за все, необхідно заспокоїтися та опанувати себе.

• Спробувати згадати знайомі орієнтири: річку, просіку, дорогу, прислухатися до звуків.

• Залізти на найвище дерево, звідки можна побачити труби, антени, дим.

• Триматися разом, ні в якому разі не розділятися.

• Спробувати знайти квартальні стовпчики ( вони встановлюються в точці перетину квартальних просік. На кожній грані стовпчика є нумерація, яка йде з ПН (зверху) на ПД (донизу) та із ЗХ на СХ.. Найменші цифри завжди показують номер кварталу, розташованого на північ від стовпчика, тож побачивши цифри 25, 26, 29, 30 можна зрозуміти, що у тій стороні, звідки видно 25-26 - буде північ, а 29-30 – південь. Відповідно там, де цифри 29-25 – захід, а 30-26 – схід.)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: