Завантаження ...
banner
banner

Рентген апарат чи фіброгастроендоскоп: пріоритетність визначили

Що потрібніше для Ніжинської міськлікарні: новий рентген апарат чи фіброгастроендоскоп? Діючий рентген апарат, зі слів головного лікаря О. Костирка, давно потребує заміни і ледве не розсипається при використанні, та й знімки,зроблені ним, може "розшифрувати"

рентген апарат, фіброгастроендоскоп, лікарня

Що потрібніше для Ніжинської міськлікарні: новий рентген апарат чи фіброгастроендоскоп? Діючий рентген апарат, зі слів головного лікаря О. Костирка, давно потребує заміни і ледве не розсипається при використанні, та й знімки, зроблені ним, може "розшифрувати" лише досвідчений рентгенолог. А фіброгастроендоскоп цього літа зовсім вийшов із ладу. 

Тож таке нагальне питання обговорили сьогодні, 29 серпня, на черговій сесії міськради. Депутат К. Смалій у своєму виступі наголосив на першочерговості придбання рентген апарату, втім, міський голова А. Лінник повідомив, що самі лікарі вже визначили пріоритетність, і було вирішено першим придбати фіброгастроендоскоп.

О. Костирко для сайту Mynizhyn.com прокоментував ситуацію так: "Середня вартість рентген апарату – 3 млн. грн. Це бюджетний варіант вітчизняного виробника. Діє місцева програма по оснащенню лікарні, її покращенню, яка сягає 10 млн. грн. Ми працюємо у межах тих коштів, які нам пропонують. Реально дивлячись на ті кошти, які нам запропонувала міська рада, ми обрали фіброгастроендоскоп, який вартує 1,5 млн. грн. Ці кошти поступлять за підсумками 9 місяців".

"А з рентген апаратом, думаю, до кінця року вирішимо", – зазначив в ході сесії міський голова.

Валентина Пильник
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: