Завантаження ...
banner
banner

Продавати колії, чи ні: думки депутатів розділилися

Колії стрілочного переводу вже вдруге стали предметом бурхливих обговорень в сесійній залі Ніжина. 29 серпня на розгляд депутатів було винесено проект рішення про передачу у приватизацію ТОВ "Баришівська зернова компанія" колій, шляхом викупу. Як і минулого

колії, приватизація, обговорення. депутати

Колії стрілочного переводу вже вдруге стали предметом бурхливих обговорень в сесійній залі Ніжина. 29 серпня на розгляд депутатів було винесено проект рішення про передачу у приватизацію ТОВ "Баришівська зернова компанія" колій, шляхом викупу. Як і минулого разу, думки депутатів розділилися. Одні були на стороні вищезгаданого ТОВ з 100-літнєю історією, яке за роки своєї діяльності зарекомендувало себе чесним і відкритим, інші ж наполягали на тому, щоб не продавати колії, адже з них можна отримувати надходження до міського бюджету.

Справа в тому, що ці колії приносять щорічні надходження до бюджету на суму 150 тисяч грн. А коли передати їх у приватизацію, бюджет міста  поповниться на суму близько 300 тисяч грн., один раз.

Дискутували депутати довго.  О. Щербак виступив категорично проти продажу. Він назвав даний об'єкт стратегічним і зауважив, що депутати часто шукають шляхи поповнення міського бюджету, "а зараз ми робимо ще один крок, щоб втратити надходження до нього".

Натомість К. Смалій підкреслив, що дана компанія діє відкрито, в її діях немає ніяких незрозумілих схем, "а ми впираємось". "Давайте надамо можливість  їм розвиватися далі", – висловився депутат.

В. Мамедов наголосив: "Компанія надасть цьому об'єкту нове життя. А нам потрібно лише слідкувати, щоб надходили кошти до бюджету міста".

Виступив і генеральний директор ТОВ "Баришівська зернова компанія" В. Безсмертний. Він нагадав, що компанія 11 років інвестує гроші в Україну. Озвучена сума інвестицій за рік – близько 10 млн. грн. В. Безсмертний акцентував: "Свого часу ми доклали зусиль, аби колії було передано на баланс міста, щоб воно отримувало кошти і дотації".

Втім, лише 12 депутатів продемонстрували свою позицію "за" щодо такого рішення, цих голосів було недостатньо.

У ході обговорень було заявлено можливість викупу колій за вартість, в яку не враховано суму покращення майна (це близько 2 млн. грн). Таку пропозицію підтримали 20 депутатів.

Валентина Пильник
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: