Завантаження ...
banner

Хвороба Лайма: ніжинців атакують інфіковані кліщі

Укус кліща, який людина і не завжди може пригадати, може спровокувати розвиток хвороби Лайма. Учора, в ході засідання міської комісії з питань безпечної життєдіяльності населення представники міських закладів охорони здоров’я били на

кліщі, хвороба Лайма

Укус кліща, який людина і не завжди може пригадати, може спровокувати розвиток хвороби Лайма. Учора, 12 вересня, в ході засідання міської комісії з питань безпечної життєдіяльності населення представники міських закладів охорони здоров’я  били на сполох: тенденція до захворюваності від укусу кліща у Ніжині зростає! 

Так, у 2013 році не було зафіксовано жодного такого випадку, у 2014 – 3, у 2017 – 13, у 2018 – 33 і 2019 – вже 30. До речі, серпень-вересень є піковими місяцями активізації нападів кліщів.

Спеціалісти пояснили, що від укусу інфікованого кліща на тілі утворюється червона пляма. Одні не звертають на це уваги, інші звертаються до дерматологів, займаються самолікуванням... Час іде, хвороба не відступає.

Представник інфекційного відділення Ніжинської центральної лікарні повідомила, що 12 вересня до відділення потрапив черговий пацієнт: інфікована від укусу кліща жінка. Уже три місяці ніжинка самотужки боролася з червоною плямою, а коли почула діагноз, розплакалася. На щастя, у жінки перша стадія хвороби Лайма, вона лікується антибіотиками, але лікування не з дешевих: за курс (21-28 днів) доведеться викласти близько трьох тисяч грн. 

"Ця ситуація з кліщами – це просто крик душі, – говорить представник інфекційного відділення. – Мало не щодня хтось звертається з укусом. За два дні троє ніжинців поступило на лікування. Такого напливу кліщів у Ніжині ще не було!".

Як з цим боротися? У Ніжині, звісно, немає підрозділів по боротьбі з таким нашестям. "Потрібно обприскувати рослинність спеціальним засобом", – підсумували члени комісії. Тільки знову: хто цим буде займатися? 

Ніжинці, дбайте про свою безпеку самі. Небезпечні комахи живуть переважно у сирих і вологих місцях, на прогрітих сонцем схилах, у високій траві, кущах, біля стежок і лісових доріг. Будьте обачні в такій місцевості.

Валентина Пильник
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: