Завантаження ...
banner

Образ Гоголя став для ніжинців ще ближчим: у сквері з'явився новий артоб'єкт

У останній день вересня в Ніжині, біля входу до скверу Гоголя, з'явився цікавий артоб’єкт: фігура Миколи Гоголя в капелюсі та з тростиною в руці. Фігура не має обличчя, і, разом з тим, констукція виконана так майстерно, що кожен відразу

сквер, Гоголь, артоб'єкт

У останній день вересня в Ніжині, біля входу до скверу Гоголя, з'явився цікавий артоб’єкт: фігура Миколи Гоголя в капелюсі та з тростиною в руці. Фігура не має обличчя, і, разом з тим, констукція виконана так майстерно, що кожен відразу розуміє, кого вона уособлює.

Тепер кожен бажаючий зможе "приміряти" на себе образ славнозвісного митця та сфотографуватися в ньому. Ідея встановлення такого об'єкту належить жінці-підприємцю, депутату міськради Наталії Радченко. Це в червні поточного року на засіданні містобудівної ради  розглядали питання розташування фотозони в сквері Гоголя. 
 
 
Тоді Наталія Іванівна наголосила, що це перший артоб’єкт, в майбутньому планується ще встановлення декількох (можливо, це будуть герої з творів самого Миколи Гоголя). "Сподіваємось, нашу ідею підтримають у Ніжині", – говорить Наталія Іванівна.

Для сайту mynizhyn.com Наталія Іванівна розповіла, що над створенням цього артоб'єкту працювали разом: ніжинська художниця Юлія Петренко намалювала ескіз, а підприємець Анатолій Довда виготовив цю конструкцію. До речі, зробив це безкоштовно, бо це його хобі – працювати з металом.
 
Сьогодні ніжинці завлюбки фотографуються в образі Гоголя, як дорослі, так і діти. На думку місцевих жителів, Гоголь гарно вписується в осінній пейзаж скверу.

Валентина Пильник
 
сквер, Гоголь, артоб'єкт
 

сквер, Гоголь, артоб'єкт

сквер, Гоголь, артоб'єкт

сквер, Гоголь, артоб'єкт

сквер, Гоголь, артоб'єкт

сквер, Гоголь, артоб'єкт

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: