Завантаження ...
banner
banner

Як ніжинські лісівники навчають своєї професії студентів

Лісівник – професія відповідальна й багатогранна, адже виростити ліс – справа зовсім не легка. Починаючи з насінини, сіянця, саджанця, догляду за ними, прополювання, проріджування, охорони від хвороб

лісівник, навчання, студенти

Лісівник – професія відповідальна й багатогранна, адже виростити ліс – справа зовсім не легка. Починаючи з насінини, сіянця, саджанця, догляду за ними, прополювання, проріджування, охорони від хвороб, шкідників, пізніше – від пожеж, незаконних рубок, потрав дикими тваринами - до збору високоякісного врожаю. Тому дуже приємно, що, не дивлячись на всі складнощі, професію лісівника молодь все ж обирає залюбки.
 
ДП «Ніжинський лісгосп» вже давно співпрацює з навчальними закладами лісового напрямку, тож студентів-практикантів приймає часто. На базі лісового господарства майбутні лісівники вчаться азам професії. Як правильно відібрати посадкови й матеріал, як посіяти, посадити, доглянути, зберегти і отримати здоровий ліс – всьому цьому навчають вже досвідчені фахівці. 

Під час такої практики молодь отримує цінні навики підбору органічних і мінеральних добрив, засобів охорони лісу від хвороб та шкідників, знайомиться із способами заготівлі і переробки, висівання лісового насіння, вивчає особливості відведення й таксації лісосік, пробує себе у веденні діловодства та складанні звітів і ще багато іншого, не менш важливого для справжнього професіонала своєї справи. 

Звичайно, самотужки опанувати такі знання важко. Тож лісничі, які є керівниками практики, завжди допомагають: розповідають, пояснюють, показують,  й, зачасти, «підштовхують» до самостійного «лісового» мислення.

лісівник, навчання, студенти
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: