Завантаження ...
banner
banner

На родинні читання до Ніжина з'їхались сім'ї з різних куточків Чернігівщини. Фото

Сьогодні, 23 жовтня, у Ніжинській центральній міській бібліотеці проходив дуже цікавий захід. На фестиваль родинного читання "Словограй" до Ніжина з'їхалися родини з 14-ти районів Чернігівщини

фестиваль

Сьогодні, 23 жовтня, у Ніжинській центральній міській бібліотеці проходив дуже цікавий захід - фестиваль родинного читання "Словограй". До Ніжина з'їхалися родини з 14-ти районів Чернігівщини.

Мета заходу — відродження традицій родинних читань на Чернігівщині, пропаганда культурно-моральних цінностей через слово, культ книги залучення батьків та дітей до сторітайму (спільне заняття дітей та батьків, яке формує повагу до слова і книги).  

Проект здійснюється за підтримки Чернігівської обласної адміністрації, Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ГО "Апельсин" у партнерстві з ГО «Центр новітніх ініціатив та комунікації». Серед організаторів проекту - ніжинська письменниця Тетяна Винник.

Мистецький фестиваль родинних читань «Словограй» створює унікальну  територію для спілкування родин зі своїми дітьми та з іншими родинами, для обміну творчістю, апробації творчого потенціалу у різних форматах.

Такий фестиваль у Ніжині відбувається вдруге.

Цьогоріч гостею фестивалю родинного читання "Словограй" була київська письменниця Валентина Захабура - авторка повістей "Ой, Лише або З чим їдять вундеркіндів", "Ой, Лише або Як потрапити в халепу?", "Лепрекони", готується до друку "Ой, Лише або Як приборкати батьків?". 

Валентина прочитала дітям і батькам уривки зі своїх книжок. Опісля видання можна було придбати з автографом письменниці. Діти і дорослі могли поставити питання, які їх цікавили. Всіх посміхнуло запитання маленького школяра: "А ви самі читаєте свої книжки?".

У читальному залі панувала дружня і творча атмосфера. 

Після цікавого знайомства з Валентиною Захабурою учасники фестивалю прийняли участь у майстер-класах від ніжинських майстринь. 

Майстер-клас із флористики для дітей і дорослих провела майстриня Альона Пасечніченко - працює на Станції юних техніків керівником гуртка «Дизайн», викладає флористику, живопис  й організовує виставки художніх робіт учнів гуртка у Художньому відділі краєзнавчого музею ім. Спаського.

Другий майстер-клас для учасників фестивалю провела Тетяна Сидорець - керівник гуртка «Оригамі» на Станції юних техніків. Тетяна зі своїми талановитими учнями активно бере участь в обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах.

Тож разом в дружній атмосфері діти і батьки вчились новому.

Після таких родинних читань ще більше хочеться взяти до рук книгу і поринути у світ мрій та пригод.

Наталія Нікітіна
Фото автора

фестиваль

фестиваль

фестиваль

фестиваль

фестиваль

фестиваль

фестиваль

фестиваль

фестиваль

фестиваль

фестиваль

фестиваль

фестиваль

фестиваль

фестиваль

фестиваль

фестиваль

фестиваль

фестиваль

фестиваль

фестиваль

фестиваль

фестиваль

фестиваль
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: