Завантаження ...
banner

Бджолярі Ніжинщини звертаються до Верховної Ради

Бджолярі України б’ють у набат і пишуть листи президенту, прем’єр-міністру та голові Верховної Ради. Хочуть, щоб держава втрутилася і допомогла сформувати галузь, яка, за словами пасічників, зараз перебуває не в кращому стані

мед, Ніжинщина, бджолярі

Бджолярі України б’ють у набат і пишуть листи Президенту, Прем’єр-Міністру та Голові Верховної Ради. Хочуть, щоб держава втрутилася і допомогла сформувати галузь, яка, за словами пасічників, зараз перебуває не в кращому стані. Головний акцент робиться на формування ринків збуту меду. 

Про ситуацію та вимоги розповідає один із тих, хто долучився до звернення, голова громадської організації «Бджолярі Ніжинщини» Петро Балаш: «По-перше, ми хочемо, щоб нас не травили. Про оброблення полів нас не попереджають. Обробляють поля вдень. І травлять тими отрутохімікатами, якими не можна травити. Дешевими. З-за кордону їх викинули, то вони в нас застосовуються.

По-друге – збут меду. Закупівельники вже спустили ціну далі нікуди. 27 гривень за кілограм. Коли нормальною є ціна 43-45 гривень. Бо на сьогодні все подорожчало – дротики, вощина, дошка на вулики, маска, димар тощо.

І, по-третє, – це доплати за запилення сільськогосподарських культур. У нас ніхто не звертає увагу на це запилення. В інших областях – Полтавській, Кіровоградській, наприклад, – щось роблять. У нас нічого. Чернігівська ж область – вона взагалі забита. Вона була найбіднішою, такою і залишилась», – розповів ніжинський пасічник.

Джерело: Чeline 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: